Queensrÿche - Condition Hüman

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Queensrÿche

Album: Condition Hüman

Genre: Progressive metal

Label: Century Media Records

Score: 70/100

Queensrÿche kent u misschien nog wel als de band die met de ballad Silent Ludicity een hit te pakken had in de jaren 90. Tot daar de informatie die ik bezat over deze Amerikaanse groep tot voor vandaag. Wanneer ik me echter verdiep in zowel hun geschiedenis als discografie merk ik op dat die ene hit lang niet staat voor de rest van hun repertoire. Songs die makkelijk kunnen wedijveren met het werk van Dream Theater, gierende solo’s die ontstonden in de prille jaren tachtig en een fanbase die ervoor zorgt dat Queensrÿche nog steeds de wereld plat speelt. Tweeëndertig jaar na het verschijnen van hun eerste album 'Queensrÿche', komt de band met hun achttiende plaat: 'Condition Hüman'.

Deze pioniers van progressive metal zetten alvast de toon met het openingsnummer. Arrow of Time begint met een gitaarsolo waarbij de rest van de band een 15-tal seconden later invalt. De toon wordt meteen gezet: op dit album wordt je lijf aan stukken gescheurd. Fans van het eerste uur zullen meteen merken dat de band weliswaar steevast uit dezelfde vijver vist als de voorbije dertig jaar. De vraag is dan of iemand dat erg vindt. Mijn antwoord: nog geen sikkepit.

Als tweede nummer krijgen we Guardian voorgeschoteld, meteen ook het nummer waarmee de band wil uitpakken tijdens de promocampagne van deze plaat. Bijhorende videoclip vindt u onderaan deze pagina. Verwonderlijk is dat niet, het is de perfecte plaat daarvoor omdat er in vergelijking met de andere nummers uit het album op alle vlakken net dat ‘ietsje’ meer bezit. De zanglijnen gaan verder, het refrein is enigszins bombastisch te noemen, er wordt van tijd tot tijd eens fel gesoleerd. En reken er maar op dat het blijft hangen in je hoofd.

Verder niets nieuws onder de zon. Pas op, niet dat de band slechte kwaliteit brengt. Maar om Queensrÿche te gaan prijzen voor hun creativiteit en originaliteit, dat zou een vreselijk grote brug te ver zijn. Ze houden vast aan hun eigenste creatie binnen metal en wie beter dan hen om anno 2015 nogmaals een oerdegelijk album uit te brengen.

Tracklist: 

  1. Arrow of Time
  2. Guardian
  3. Hellfire
  4. Toxic Remedy
  5. Selfish Lives
  6. Eye9
  7. Bulletproof
  8. Hourglass
  9. Just Us
  10. All There Was
  11. The Aftermath
  12. Condition Hüman

Meer info over Queensrÿche:

queensryche condition human cover

Tags: 
Categorie: