Leaves' Eyes - King Of Kings

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Leaves' Eyes

Album: King Of Kings

Genre: Symphonic metal

Label: AFM Records

Score: 90/100

Eén van de bekendste zangeressen in de metal wereld, namelijk Liv Kristine, brengt met haar band Leaves’ Eyes in 2015 een nieuw album uit, genaamd ‘King Of Kings’. Met dit album gaan ze zo'n 1000 jaar terug naar de tijd van de eerste koning van Noorwegen, namelijk Harald Fairhair, een Viking die koning werd van het grootste deel van wat nu Noorwegen is. Ook bij dit album presenteert Leaves’ Eyes pure legendes van het verleden die wederom tot leven komen. Wees welgekomen bij de Vikingen!

Leaves’ Eyes is altijd een bekende band geweest binnen de metal wereld. Deze band neemt het zich natuurlijk van hun live-shows, waar er allerlei accessoires en stageprops worden toegevoegd aan hun performance, van Vikingschepen tot monumenten, maar ook zijn hun albums een waardig genoegen om naar te luisteren.

Bij het nieuwe album ‘King Of Kings’ draait het om traditionele folk, mystieke geluiden van het verleden en symfonisch orkest met brutale rauwheid van metal. Het album wordt ook ervaren als een soundtrack van Hans Zimmer of Richard Wagner; dit komt mede doordat het album zo cinematisch intens is door de vele verhalen uit de Noorse Vikinggeschiedenis die in de nummers uit de doeken worden gedaan.

Naast al deze muzikale en epische verhaal- en muzikale lijnen, hebben we ook nog het echte gothic/metal gehalte waar Liv Kristine haar waanzinnige stem aan verleend. Zodoende wordt het album ‘King Of Kings’ weergegeven met een diverse look; het album gaat van folk rock tot rustige symfonische en zware melodieën. Het is een multiculturaliteit.

Tracklist:

 1. Sweven
 2. King Of Kings
 3. Halvdan The Black
 4. The Waking Eye
 5. Feast Of The Year
 6. Vengeance Venow
 7. Sacred Vow
 8. Edge Of Steel
 9. Haraldskvaeòi
 10. Blazing Waters
 11. Swords In Rock

Meer info over Leaves' Eyes:

leaves' eyes king of kings cover

Tags: 
Categorie: