Photo report Bullet For My Valentine - Jinjer - Atreyu @ 013

Datum: 
woensdag, 1 februari, 2023

Bullet For My Valentine bracht Jinjer en Atreyu mee naar Poppodium 013 in Tilburg.

Atreyu, de opener vanavond, is voor velen waarschijnlijk geen onbekende. Toegegeven, ik kende hun muziek wel maar had ze live nog niet aan het werk gezien en was zeer benieuwd. Die gasten voelen zich zo goed op een podium! Ze stonden er echt te genieten, of toch bijna allemaal, zanger Alex Varkatzas voelde zich wat eenzaam op het podium en zocht het koele bier en de drukte van het publiek op, toen na het tweede nummer een van de bandleden zich afvroeg of iemand een zanger had gezien, zag je plots in de verte een hand zwaaien, gevonden. Echt genoten van deze jongens.

Jinjer hoeft al lang geen introductie meer. De Oekraïners met frontvrouw Tatiana "Tati" Shmailyuk, voor de gelegenheid gehuld in een fluo bodysuit, knalde zoals ze altijd doen. Drie kwartier lang kregen we nummers uit het laatste - Wallflowers- album, afgewisseld met klassiekers zoals onder andere Pisces.

Eindelijk was het zover, na nogmaals een uitgestelde coronashow was het eindelijk de beurt aan waar een uitverkochte 013 op zat te wachten. Bullet For My Valentine kwam met zijn melodische metalcore het dak eraf blazen. Matthew, Michael, Jamie en Jason hebben goedgemaakt waar iedereen al zolang op wachtte. Openen met Knives en Over It liet de beneden verdieping direct in één grote moshpit veranderen, natuurlijk passeerden onder andere Shatter en All these things I hate ook nog op de setlist. De encore was voorbehouden voor Your Betrayal en Tears don't fall. Alweer een leuk avondje vertoeven in 013!

Categorie: