Preview W-Festival

Datum: 
dinsdag, 23 augustus, 2016

Op dinsdag 23 augustus 2016 vindt het W-festival plaats in Wortegem-Petegem, met als treffende slogan “The new Wave of life”. Dit nieuwe nostalgische festival is spek voor de bek van jaren 80-liefhebbers en new wave-adepten. Ondanks het feit dat dit festival op een dinsdag doorgaat, hoopt men toch zo’n 3.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Om 12 uur wordt er van start gegaan met The Serious Five, een groep met roots in Wortegem, die in de jaren 90 de Gentse Feesten op kop zette en anno 2016 een nieuwe EP uitbrengt.

Waarna om 13:00 Portrait op het podium staat. Portrait is een jonge band, die onder supervisie van Luc Van Acker, hun nieuwste EP aan het publiek presenteert.

Whispering Sons is de volgende naam op de affiche, om 14:00. Deze youngsters wonnen Humo’s Rock Rally 2016 en zijn te situeren in de cold wave-stroming.

Als laatste Belgische groep (vooraleer de internationale muziekgoden aantreden), mogen De Brassers om 15:00 hun ding doen. Deze Limburgers zijn reeds actief sinds de jaren 70 en ken je misschien van hun cult-hit En Toen Was Er Niets Meer.

Om 16:00 mag Heaven 17 als eerste internationale act op het W-festival aantreden. Hun synthpop leverde meerdere grote hits op zoals bijvoorbeeld Temptation en Let Me Go.

Volgende act om 17:15 is Scritti Politti. Een opmerkelijke naam, niet echt gekend van grote hits, maar wel altijd geprezen als één van de vindingrijkste groepen van de jaren 80. Voor de connaisseurs met andere woorden.

De nillies worden ook niet over het hoofd gezien, want Sian Evans, de zangeres van Kosheen, staat om 18:30 op het podium en zal zeker de handen in de lucht krijgen met dansbare hits zoals onder andere Hide U en Catch.

Omstreeks 20:00 treedt Marc Almond aan. Deze Engelsman verwierf faam met Soft Cell (remember Tainted Love?) en stootte ook solo door tot in de hitlijsten. Met de invallende duisternis, de ideale soundtrack.

Waarna om 21:30 de melancholie hoogtij zal vieren, want met Peter Hook & The Light staat er een ex-lid van zowel Joy Division als New Order op het podium, die niet zal aarzelen om songs van beide groepen te vertolken.

Slotact om 23:15 zijn de Duitsers van Alphaville. In de jaren 80 verkocht het viertal miljoenen exemplaren van singles zoals Forever Young en Big In Japan.

Na Alphaville volgt er nog een surprise act…

Een dagticket voor het W-festival kost 43 euro in voorverkoop. De festivallocatie is gelegen aan de Oudenaardseweg in Wortegem-Petegem.

Meer info op onze festivalpagina!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!