Review Alazka + The Plot In You + Polaris @ Zappa

Datum: 
woensdag, 9 mei, 2018

Een ideaal midweekconcert in Zappa op het Antwerpse Kiel en GigView was graag van de partij. Op de affiche toch 3 interessante namen die een perfecte weergave zijn wat er in de hedendaagse metalcore te beluisteren valt. Headliner Alazka liet zich vergezellen met rijzende sterren Polaris en The Plot In You.

The Plot In You had de eer om het concert in gang te trappen en kon dit al doen voor een goed gevulde zaal. Het optreden startte helaas met een valse noot want door microfoonproblemen viel het eerste nummer in het water. Dit euvel werd verholpen en met enkele grappen was alles vergeven en vergeten zeker ook door de verdere hoogstaande set. The Plot In You is niet de brutale metalcore die meestal geassocieerd wordt met het genre. Deze band kiest voor een meer emotionele en ingetogen aanpak binnen het genre waar vooral de cleans op de voorgrond treden. Al kan de band zeker nog verrassend uitpakken zoals we hier live konden aanhoren. Hoewel Zappa niet over de perfecte akoestiek beschikt kwam het geluid van de band goed over en klinken ze live zeker zo goed als op hun meest recente werk 'Dispose'.

Één van de bands wiens succes een steile vooruitgang heeft gemaakt is het Australische Polaris. Vorig jaar stonden ze nog op de Impericon Never Say Die Tour met o.a. ook Deez Nuts, Chelsea Grin en Emmure in Entrepot Brugge. Toen was ik al danig onder de indruk van de fenomenale energie van de band en hun vette sound. Hun nieuwste album 'The Mortal Coil' bevat een aantal metalcore pareltjes die hier live de zaal deden ontploffen. Hun status van rijzende sterren deden ze hier alle eer aan, geen wonder dat de band zo gehyped wordt in het buitenland en zeker ook in ons eigen landje. Live staat de band als een orkaan die alles en iedereen wegblaast. Frontman Jamie Hails was duidelijk in zijn sas en pakte zonder problemen de gehele zaal in. Circle pits, moshpits en een heuse wall of death, ook het publiek was duidelijk in hun sas. De band wist het publiek op te zwepen van de eerste tot de allerlaatste noten, een performance die hun vorige passage aan ons land nog oversteeg. Na het concert had ik nog een korte babbel met frontman Jamie en die verzekerde me dat ze snel terug in België zullen staan, hopelijk zijn we dan weer van de partij.

Het publiek was door Polaris aardig opgewarmd en kon nog wat extra energie kwijt voor hoofdact Alazka, de band die vroeger gekend was onder Burning Down Alaska. Zoals bij vele metalcore bands beschikt ook Alazka over twee zangers. Eentje die de screams voor zijn rekening neemt, in dit geval Tobias Rische en eentje voor de cleans, Kassim Auale. Geweldig om te horen over wat een geweldige stem Kassim beschikt. Beetje vreemd was wel dat beide zangers elkaar continue aflosten en dus zelden samen op het podium stonden en wanneer dit wel het geval was, was een botsing nooit ver weg. Maar dat zijn details die waarschijnlijk te wijten zijn aan het kleine podium in de Zappa. Op de set zelf was weining op aan te merken, het was hard, melodieus en strak. De fans gaven alles en werden zelfs vergezeld door Kassim in de circle pit, dit tot groot jolijt van het publiek. Op hun beurt gingen dan enkelingen op hun beurt al crowdsurfend het podium op voor enkele danspansjes onder het goedkeurend oog van Tobias. Dat dit optreden in het teken stond van hun meest recente album 'Phoenix' vinden we terug in de setlist met Echoes, Ghost, Empty Throne, Everglow, Ash, Hearts Of Gold, Everything en titeltrack Phoenix die hier de revue passeren. Een band de volledig herrezen is onder een nieuwe naam en die met het samenspel tussen cleane en harde vocalen wel eens hoge toppen kan gaan scheren. 

Met dank aan Heartbreaktunes en Zappa.

Bekijk ook de foto's hier.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!