Review Bury Tomorrow @ Muziekodroom

Datum: 
donderdag, 3 april, 2014

Op een rustige donderdagavond stonden er vier bands klaar om de Muziekodroom in Hasselt op zijn grondvesten te doen daveren.

Vele metalcore fans zakten af naar de Muziekodroom voor Bury Tomorrow en de andere bands die er die avond moesten optreden. De bands traden op in een klein zaaltje. Natuurlijk was de zaal dan ook volledig gevuld. De vier bands die te zien waren in de Muziekodroom zullen tevens ook te zien zijn op Groezrock.

De eerste band die mocht spelen was Moments. Dit is een post-hardcore band uit België. Een sterk kenmerk van de band zijn de goed geschreven lyrics,. De band vindt het belangrijk om emoties in hun lyrics te verwerken. Dit werd geapprecieerd door het publiek. Deze band sloot af met het nummer ‘The Voiceless’. Moments had ons al een voorsmaakje gegeven van wat ons nog te wachten stond. 

Hierna was het de beurt aan The Charm The Fury. Nadat ze hun eigen headlining tour afgesloten hebben mochten ze nu in het voorprogramma van Bury Tomorrow spelen. Deze band staat bekend om hun sterke live optredens. Dit was ook deze keer het geval. De band staat ook bekend om hun vrouwelijke zangeres. De zang is daarom ook van een zeer hoge kwaliteit. De andere bandleden zijn ook zeer goede muzikanten. De band vindt het belangrijk om hun fanbase te onderhouden, men kon altijd terecht aan de merch stand voor een vriendelijke babbel met de bandleden. Natuurlijk werd er ook tijd gemaakt voor foto’s, handtekeningen, … Ook deze keer pakte The Charm The Fury uit met een zeer sterke setlist. Openen deden ze met het nummer 'The Unveiling' gevolgd door 'A Testament', deze nummers sluiten perfect op mekaar aan. Nummers zoals ‘Colorblind’, ‘Dirty South’, ‘The Social Meltdown’ ‘The Enemy’ en nog anderen behoorden ook tot de setlist. Afsluiten deed de band met ‘Virtue Of Leadership’ en ‘Carte Blanche’. Vele mensen uit het publiek gaven al aan dat ze de band zeker zullen terugzien op Groezrock.

De laatste band voor de headliner was Chunk! No, Captain Chunk uit Frankrijk. Dit is een pop punk band met melodic hardcore invloeden. De zanger staat bekend om de interactie met het publiek. Zo wou hij weten hoe bonjour en merci in het Nederlands gezegd werd. Dit is een band die zeer energiek is op live optredens. De fans die de lyrics van de nummers kenden zongen ook luidkeels mee. De merch stand van de band werd na het optreden ook druk bezocht. 

Uiteindelijk was het de beurt aan de band waar iedereen op wachtte, namelijk Bury Tomorrow. Voor het concert kon men al kennis maken met enkele bandleden aan hun merch stand. De band opende met het nummer ‘Lionheart’. Al direct van het eerste nummer stond het publiek achter de band. Bij de vorige bands was het publiek niet echt meegaand. Toch wou de band deze situatie veranderen, dit lukte uiteindelijk ook. Het lukte de band zelfs om het grootste deel van de zaal te laten zitten en erna te laten opspringen om dan op en neer te springen.  Verder werden er nog enkele klassiekers zoals ‘Royal Blood’, ‘Knightlife’, ‘You and I’ en nog anderen gespeeld. Er werd zelfs een nummer van het nieuwe album gespeeld namelijk ‘Man on Fire’. Dit nummer werd al uitgebracht en was dus ook gekend door het publiek. Tijdens het optreden van Bury Tomorrow werden ook de winnaars van de Groezrock tombola bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking pikte de band op waar ze gestopt waren. Deze band had geen zin om na het optreden naar achter te gaan en te wachten tot het publiek hen terugriep, daarom speelden ze gewoon hun bisnummers omdat ze wisten dat het publiek dit toch wou. De band sloot af met het nummer ‘Royal Blood’.

Het was een zeer geslaagd optreden, al de bands waren zeer enthousiast en brachten hun beste nummers. Deze vier bands zullen ook te vinden zijn op Groezrock en kunnen op een mooie opkomst rekenen op Groezrock. Een klein zaaltje en veel volk geeft als resultaat dat het zeer warm was, dit gaven de bands ook meerdere keren aan. Ondanks de hitte gaven de bands een voor een zeer goede en energieke optredens. Ook al was het publiek in het begin niet zo meegaand, de bands werkten hun optredens wel goed af.

Tracklist The Charm The Fury:

 1. Intro
 2. A Testament
 3. The Social Meltdown
 4. The Enemy
 5. Dirty South
 6. Colorblind
 7. Interlude (In The Wake Of Pride)
 8. Living Saints
 9. Virtue Of Leadership
 10. Carte Blanche

Tracklist Bury Tomorrow:

 1. Lionheart
 2. Honorable Reign
 3. Watchter
 4. You and I
 5. Wax Wings
 6. Man on Fire
 7. Knightlife
 8. Royal Blood
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!