Review The Damn Truth & Black Mirrors @ Zik-Zak Ittre - Pretentieloos avondje vertier in verborgen parel

Datum: 
vrijdag, 22 april, 2022

Sinds een vijftal jaren is er in de Waalse Rand rond Brussel, in Ittre meerbepaald, een oergezellige concertclub waar de gemoedelijkheid vanaf druipt. De Zik-Zak, zo heet de club, heeft bovendien ook nog eens een interessante programmatie voor de liefhebbers van het steviger werk. Op vrijdag 22 april 2022 streek Het Canadese viertal The Damn Truth, uit Montréal, er neer om samen met het Brusselse voorprogramma Black Mirrors een avondje female fronted rock ’n roll te presenteren. Bijna 200 aanwezigen, waaronder uw trouwe dienaar van GigView, verplaatsten zich naar deze verborgen parel in Waals-Brabant.

Als eerste band mocht dus Black Mirrors aantreden en feitelijk waren zangeres Marcella en co de echte blikvanger van de avond. Want het merendeel van de toeschouwers waren duidelijk voor deze band naar Ittre afgezakt. Black Mirrors bracht in 2017 de EP Funky Queen en in 2018 het debuut Look Into The Black Mirror uit bij het bekende label Napalm Records en zal op 4 november 2022 eindelijk hun tweede volwaardige schijf releasen. Het hoeft dus niet te verbazen dat er al een aantal nieuwe songs werden gespeeld. En die lieten een meer dan goede indruk achter. De zang van Marcella blijft de grootste attractie in het geluid van Black Mirrors en de jongedame is duidelijk gegroeid in haar rol als frontvrouw. Als we de setlist mogen geloven, dragen de nieuwe songs titels zoals Anthropocene, Collapsology, Hateful Hate en Snake Oil. Niet alleen de titels klinken goed, ook de liedjes klonken goed. En dan werd de setlist nog aangevuld met bekende tracks zoals Günther Kimmich, Funky Queen, The Mess, Moonstone, Lay My Burden Down en een uitgesponnen versie van Burning Warriors. Een hoogtepunt in de set was de furieuze Nirvana-cover Territorial Pissings waarbij het enthousiaste publiek samen met de band uit hun dak ging. We kijken al reikhalzend uit naar het nieuwe studiowerk van Black Mirrors en zien hen graag terug op onze vaderlandse podia.

Als headliner mocht dan The Damn Truth fungeren en net als bij Black Mirrors is het een zangeres, namelijk Lee-La Baum, die de vergelijking met de legendarische Janis Joplin met glans doorstaat. De rock ’n roll van deze Canadezen klonk nog wat meer retro dan Black Mirrors en dat was zelfs te merken aan de kledij van de artiesten. Het publiek wist ook deze band te waarderen met veel respons en dit verleidde gitarist Tom Shemer ertoe om een rondje tussen de toeschouwers te lopen met zijn gitaar. Deze hardwerkende, sympathieke band liet merken dat ze in de wieg gelegd zijn om te toeren en hun muziek zo voor te stellen. De interesse aan de merchandisestand na het concert sprak dan ook boekdelen. En de Zik-Zak en al haar sympathieke medewerkers stonden weer eens garant voor een pretentieloos avondje vertier van de bovenste plank.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!