Review Danko Jones @ Zappa

Datum: 
woensdag, 21 november, 2018

First Date, Electricity, zou Danko Jones enkel uren later zingen, maar het waren haast profetische woorden geweest. Om 20:45 was het namelijk nog pikdonker in zaal Zappa in Antwerpen en dat mag u vrij letterlijk nemen. Een hardnekkige stroompanne in heel de Antwerpse wijk dreigde roet in het eten te gooien. 

 

 

Net toen de organisatie om 21:00 besliste om het optreden van Danko Jones af te lassen en de meute die buiten in de kou stond te wachten hiervan op de hoogte te brengen, sprongen alle lichten aan. Een vroeg kerstmirakel zou Danko Jones het later noemen. Door de vertraging werd het voorgerechtje dan maar overgeslagen - sorry Prima Donna! -  en begon het Canadese trio Danko Jones onmiddellijk aan hun set.

Na opener Gotta Rock was iedereen haast vergeten dat we bijna een uur in de kou hadden staan wachten en na gouden oude Sugar Chocolate, zat de sfeer er in Antwerpen al  snel goed in. Een Danko Jones show draait niet alleen rond muziek, Danko Jones zelf is rad van tong en komt regelmatig grappig uit de hoek. Wanneer traditiegetrouw in Antwerpen John Calabrese, JC voor de vrienden, wordt bejubeld is Danko’s eer (gespeeld) gekrenkt en steekt hij van wal met Mango Kid, “Een nummer dat over mij gaat, de zanger van deze band, Danko Jones!”.  Zijn nieuwe album is uitgesteld naar ergens in 2019, maar dat weerhoudt Danko Jones er niet van om verschillende nieuwe nummers op het publiek af te vuren: Lipstick City, We’re Crazy en zoals afgesproken, Burn in Hell. Dit laatste nieuwe nummer werd op vraag van Danko Jones op de sociale media massaal live gefilmd zodat de band later van de toegezonden clipjes een videoclip kan maken. Ik ben benieuwd of het optreden in zaal Zappa de final cut haalt.

Wie dacht dat Danko Jones zijn set zou inkorten door het late aanvangsuur, hoefde niet te vrezen, 20 tracks op de setlist is me dunkt een volwaardige avond. Het hele oeuvre kwam aan bod! We nemen er met plezier het gestuntel tijdens de solo van Gonna Be A Fight Tonight bij en ja, ook  de tekst van Lovercall werd eventjes vergeten, tot groot jolijt van JC en drummer Rich Knox. Dit hoort bij een echte ouderwetse rockavond. Want laat ons duidelijk zijn: een Danko Jones optreden staat garant voor een avondje grappen, grollen en rock en rollen en dat was vanavond zeker niet anders!  Want, zoals Danko zelf zong in zijn laatste nummer, “When you wanna rock you gotta rock shit hot!”, al hadden de elektriciteitsgoden daar bijna een stokje voor gestoken!

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!