Review The Dead Daisies + The Answer @ Biebob

Datum: 
zaterdag, 26 november, 2016

Zaterdagavond 26 november 2016 was er een classic rock/hardrock-avondje in de Biebob, alwaar de Noord-Ieren van The Answer en de supergroep The Dead Daisies samen voor een dubbele headlining bill zorgden. Een goedgevulde Biebob was er getuige van.

Door een verkeersongeval op de Antwerpse Ring kwam ondergetekende pas omstreeks 20u10 in de Biebob binnen, waar tot mijn verbazing The Dead Daisies aan hun tweede nummer bezig waren. Blijkbaar hebben The Answer en The Dead Daisies tijdens deze gezamenlijke Europese tour als echte gentlemen afgesproken om elke avond de fakkel aan elkaar door te geven door de ene keer als headliner te spelen en de andere keer als openingsband. Zodoende kregen we in Vosselaar als openingsband The Dead Daisies. Meerdere mensen die door de verkeersellende op de Antwerpse Ring te laat in de Biebob toekwamen waren niet alleen verbaasd over dit feit, maar sommigen zelfs misnoegd.

Bon, over naar het muzikaal verhaal. The Dead Daisies is een supergroep met een wisselende bezetting samengesteld uit groepsleden die allemaal al een mooi CV in hardrock-land hebben bijeen gespeeld. Zo maakte zanger John Corabi in de periode 1992-1996 deel uit van Mötley Crüe toen Vince Neil buiten gebonjourd was, en heeft ook bij The Scream, Union en Eric Singer Project gezongen. Bassist Marco Mendoza beroerde reeds de vier snaren bij onder andere Blue Murder, Whitesnake, Ted Nugent, Thin Lizzy alsook Black Star Riders. Drummer Brian Tichy kennen we onder meer van Billy Idol, Foreigner en Whitesnake. Lead-gitarist Doug Aldrich dook reeds op bij Dio en Whitesnake, terwijl tweede gitarist David Lowy bekend is van Red Phoenix en Mink.

Voila, genoeg achtergrond geschetst. The Dead Daisies kwamen enthousiast voor de dag, hadden een leuke interactie met het publiek en speelden een bonte mengeling van hun drie studio-CD’s (‘The Dead Daisies’, ‘Revolución’ en vooral veel aandacht voor ‘Make Some Noise’), aangevuld met enkele goedgekozen covers (onder andere Fortunate Son van CCR, Join Together van The Who, Helter Skelter van The Beatles, We’re An American Band van Grand Funk Railroad en Midnight Moses van The Sensational Alex Harvey Band). Het spelplezier spatte van het podium, maar na een uur en een kwartier was de koek op en doken de heren op aan de merchandise stand, die overrompeld werd door handtekeningjagers en selfiewellustelingen.

Voor The Answer waren er minder belangstellenden, maar dat trok de band zich geen moer aan. Zanger Cormac Neeson ging helemaal op in zijn zang en de nadruk van de set lag toch wel op de nieuwe CD ‘Solas’, met onder meer een bezwerende uitvoering van Thief Of Light. Jammer genoeg vertoont ‘Solas’ een beetje een stijlbreuk ten opzichte van de vijf voorgaande cd’s en persoonlijk weet ik die nieuwe stijl (minder bluesy 70’s rock, meer eigentijdse rock) minder te appreciëren, waardoor de schaarse nummers van vorige cd’s (bijvoorbeeld New Horizon, Under The Sky en Spectacular) beter in de smaak vielen dan het nieuwe werk.

Smaken en kleuren, daar valt niet over te twisten. Ook The Answer was trouwens direct na het concert aan de merchandise stand terug te vinden alwaar de fans hun hartje konden ophalen met handtekeningen en dergelijke van deze sympathieke Noord-Ieren.

Tags: 
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!