Review The Dead Daisies + The New Roses @ Biebob

Datum: 
dinsdag, 17 april, 2018

Aangezien The Dead Daisies begin april hun nieuwe cd 'Burn It Down' uitbrachten, hoeft het niet te verbazen dat ze daaraan ook een Europese clubtournee koppelden. En in hun kielzog namen ze The New Roses mee. Op dinsdag 17 april stond er net als in november 2016 (klik hier voor de review van toen) een passage in de Vosselaarse Biebob ingepland.

Voor een degelijk gevulde zaal mochten The New Roses als opwarmer fungeren. Deze Duitse hardrockband uit Wiesbaden bestaat sinds 2007 en bracht ondertussen drie albums uit ('Without A Trace', 'Dead Man's Voice' en 'One More For The Road'). Albums, gevolgd door tal van concerten in het voorprogramma van vooraanstaande acts, die de naambekendheid van deze Duitsers met rasse schreden deed toenemen en met een uitstekende set, opgebouwd uit nummers van alle cd's, werd dat ook nog eens bevestigd in de Biebob. Zanger Timmy Rough heeft zo'n lekker schurend bluesy stemgeluid en de hardrock van het viertal wordt makkelijk verteerd, maar is daarom zeker niet minder van kwaliteit. Het publiek liet zich dan ook niet onbetuigd en The New Roses zullen bij een volgende passage de handjes opnieuw vlot op mekaar krijgen.

In vergelijking met hun vorige cd en tournee is bij The Dead Daisies ondertussen drummer Brian Tichy vervangen door Deen Castronovo, vooral bekend van Journey. En dat is zeker geen verlies van kwaliteit voor dit all star ensemble, voorts bestaande uit zanger John Corabi, bassist Marco Mendoza en de gitaristen David Lowy en Doug Aldrich. De heren mogen dan allemaal een stuk in de vijftig of zelfs zestig (David Lowy) zijn, het spelplezier spatte weer van het podium en het publiek mocht mee genieten. De setlist was evenwichtig samengesteld met songs uit de vier verschenen cd's, 'The Dead Daisies', 'Revolución', 'Make Some Noise' en 'Burn It Down', alsook enkele covers (Bitch van The Rolling Stones, Midnight Moses van The Sensational Alex Harvey Band en Helter Skelter van The Beatles). En als een stroomonderbreking roet in het eten dreigde te gooien, dan werd dat heel professioneel opgevangen door drummer Deen Castronovo die dan maar zijn drumsolo ietwat vroeger dan voorzien in de set inzette, eerst zonder versterking en nadien als de stroom terug was met versterking. Dat artiesten van dit kaliber, die gewend zijn met bekende vedetten samen te werken en in grote arena's op te treden, er hun hand niet voor omdraaien om in een club als de Biebob voor een dikke 300 man op te treden en iedere aanwezige een good time bezorgen, dat is echt klasse. The Dead Daisies stonden garant voor een topavondje. We zien ze graag terug op een festival.

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!