Review European Metal Festival Alliance @ home: So close yet so far away

Datum: 
vrijdag, 7 augustus, 2020 tot zondag, 9 augustus, 2020

We wouden jullie deze week overstelpen met de reviews van de fantastische concerten die we op Alcatraz hadden gezien, maar de goden hebben er anders over beslist. Gelukkig dat de organisatie van Alcatraz samen met 12 andere festivals een fantastisch streamingweekend heeft verzorgd. Vanuit de huiskamer hebben wij enkele fantastische concerten gezien, gechat met de community en ons verdriet met een bak Triple Westmalle weggedronken. 

Er werd een fantastische line-up voorzien, met Sabaton, Avatar en Rotting Christ als headliners. Vooral de show van Avatar sloeg aan. Het was de live opname dat ze vorig jaar op Alcatraz deden en dat was toen al een waanzinnige show. Het was fijn om deze terug te zien. Ook Sabaton stelt nooit teleur. Maar eigenlijk ging het festival naar de kleinere bands. 

Elk land mocht enkele namen naar voor schuiven. Voor ons land waren dat Amenra en Evil Invaders. Amenra bracht een waanzinnig goed concert, dat was opgenomen in een veld, rond een brandende cirkel. Evil Invaders liet dan weer zien dat zij de snelste Limburgers ter wereld zijn. Doordat elk land wat nieuw presenteerde, was er dus ook veel te ontdekken. Zelf was ik aangenaam verrast door Cult of Fire, Dead Lord en Nyttland. Elke band heeft volledig laten zien wat ze in hun mars hebben. Ik was zelfs vergeten hoe een fan ik eigenlijk ben van Orange Goblin. Ook zij brachten een geweldige show. Wat ook leuk was, is dat veel bands gewoon optraden vanuit hun repetitie. Anderen deden meer moeite, zoals Spoil Engine bijvoorbeeld, dat precies in een grote kerk was aan het optreden. 

Maar het mooiste dit weekend was de sterkte van (onze) metalcommunity. Er was een live chat aanwezig, waar er vlijtig gepraat werd over muziek, festivals en andere wereldse zaken. Er waren zelfs momenten bij dat je met bands kon chatten. Dit event laat zien dat wij hier samen absoluut door kunnen komen en dat volgend jaar het grootste festivalfeest (hopelijk) kan plaatsvinden. Ik heb alvast genoten van dit festival en hoop jullie allen later op Alcatraz of een ander festival tegen te komen!

Voor de rest: stay metal, stay safe!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!