Review Evil Invaders - Crushing The Fortress @ Kasteel De Renesse

Datum: 
zaterdag, 31 maart, 2018

We houden hier bij Gigview wel van exclusieve concerten. Na de verrassingsshow van Parkway Drive in de AB enkele weken geleden waren we dan ook graag van de partij op deze exclusieve show van Evil Invaders. Exclusief want deze ging door in de ridderzaal van het kasteel de Renesse in het kempische Oostmalle, en voor slechts 170 fans. Het duurde dan ook niet lang voor de band het bordje "sold out" kon uithangen.

Oostmalle ligt vlakbij Lier en dus een thuismatch voor ondergetekende. Omstreeks 19:00 aangekomen in het kasteel bleek dat Evil Invaders pas om 21:00 ging optreden, er was een pre-party voorzien maar dat leken me meer wat metalplaatjes uit een samengestelde playlist dan echt dj-werk. Dan maar even vertoeven aan de bar om de wachtende uren te vullen. Na enkele biertjes was het moment stilaan aangebroken en konden we ons opstellen aan het kleine podium in de ridderzaal. Zoals verwacht geen fotopit en de hevigheid van de band en zijn fans kennende ging dit als fotograaf een heuse uitdaging worden. Het werd een geweldige show met een heuse best-off van de Evil Invaders. Zowel nummers uit beide EP's kwamen aan bod alsook uit beide full-length albums. Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar hun recentste 'Feed Me Violence'. Met dit album lijkt de deur naar de internationale doorbraak volledig te zijn ingetrapt getuige hun plaats op de affiche van het grote Wacken Open Air. Een plaats die ze getuige deze avond zeker verdienen.

Na de intro ging de band van start met As Life Slowly Fades uit hun nieuwste langspeler. Zoals wel vaker bij optredens ging ook hier iets stuk waardoor Max Mayhem even de mic overnam en dat deed hij best wel met verve. Pulses Of Pleasure en Shot To Paradise uit hun vorige full-length album knalden door de speakers terwijl de temperatuur maar bleef stijgen. De aanwezige fans waren enthousiast en lieten dit blijken door meermaals "Evil ...... Invaders" te scanderen. Dat de nummers uit het 'Feed Me Violence' album moeiteloos gelijk welke venue inpakken werd hier ruimschoots bewezen. Broken Dreams In Isolation, Mental Penitentiary, titeltrack Feed Me Violence en Oblivion, nummers die vanaf de eerste tot de laatste noot de aanwezige fans in een supersnelle rush brengen. Zelfs de crowdsurfers konden zich ondanks het ontbreken van enige security om hen op te vangen bedwingen wat vaak bijzondere taferelen opleverde. De verstandhouding met de aanwezige fotografen was bijzonder goed waardoor we moeiteloos eens van plek konden wisselen. Zo kon ik mijn favoriete bandlid Joeri eens goed voor de lens halen. Met mijn kale knikker ben ik bijzonder jaloers op zijn lange, wild rondzwiepende haardos.

Na Fast, Loud 'n' Rude uit 'Pulses Of Pleasure' zat de knallende set erop maar natuurlijk keerde de band nog terug voor enkel bisnummers. De show noemde nu eenmaal "Crushing The Fortress" en de fans waren nog net niet kapot genoeg. Beide bisnummers kwamen uit de band's EP's. Raising Hell uit 'In For The Kill' dat dateert van 2016 en Victim Of Sacrifice dat toch alweer werd uitgebracht in 2013 op de band's eerste EP 'Evil Invaders'. Als slot kunnen we enkel maar beamen wat velen hier vertelden, dit was de max!!! 

Setlist:

 1. Intro
 2. As Life Slowly Fades
 3. Pulses Of Pleasure
 4. Shot To Paradise
 5. Broken Dreams In Isolation
 6. Tortured By The Beast
 7. Mental Penitentiary
 8. Feed Me Violence
 9. Stairway To Insanity
 10. Oblivion
 11. Fast, Loud 'n' Rude
 12. Raining Hell (encore)
 13. Victim Of Sacrifice (encore)

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!