Review Grimm Metal Fest

Datum: 
zaterdag, 16 september, 2017

Dit jaar is Grimm Metal Fest, na een black metal en een glam metal editie, aan zijn derde editie toe, en wat voor één! We kregen een vijftal bands voorgeschoteld, waarvan vier van eigen bodem. 

Om 18:00 ging het Zweedse Devil’s Gun van start. Vrij vroeg op de avond wat te zien was aan het publiek… Nu, publiek… Het waren ongeveer 15 personen, waarvan een deel in de organisatie zat. Jammer zowel voor de band als voor de nakomers want Devil’s Gun is absoluut de moeite waard! Ze brengen hun nummers live enorm goed en we werden onder andere getrakteerd op knallers als 'Dirty ‘n’ Damned', 'Midnight Crowd', 'Spitfire' en de fantastische opener 'Hot Rock City'. Voor de aanwezigen was het een ‘privé concert’ dat niet snel vergeten zal worden.

Next up: Speed Queen. Onder het motto ‘hoe meer jullie drinken, hoe beter wij klinken’ ging deze Limburgse band van start met hun 'Kids Of Rock ‘n’ Roll'. Energiek, full speed en genieten. Dat is de werkwijze die de mannen van Speed Queen hanteren om door hun setlist te knallen. Ze trakteerden ons op hun volledige EP aangevuld door 'Live hard', De Rose Tattoo cover 'Nice Boys', Het volledig instrumentale '3930' en als toegift, met een extra zanger op het podium, 'Ge Kunt Mich Wa', waarvan de titel voor zich spreekt.

Carnation startte met 'Sermon Of The Dead', en een overproductie aan rook. De heren leken in topvorm en gaven een fantastisch optreden, waar nummers als 'Hellfire', 'The Great Deceiver', 'Chappel of Abhorrence' en 'Explosive Cadavers' de revue passeerden. Naast het muzikale aspect hadden ze dankzij hun lichtshow en rookmachine-gebruik ook het visuele aspect mee… Tot er op een bepaald moment niet meer veel van de band te zien was vanwege de rook! Maar los hiervan hebben we een knaller van een optreden voorgeschoteld gekregen.

Na Carnation was Killer aan de beurt. 'Blinded', 'Shock Waves', 'Bodies And Bones', 'Steel Meets Steel', 'Kleptomania', 'No Future', het recente 'Back To The Roots', 'Wall Of Sound', 'Laws Are Made To Break', 'Ready For Hell 'en als toegift een cover van Motörhead… 'Ace Of Spades'! Zoals u ziet, een setlist om U tegen te zeggen. En dat het publiek tevreden was met deze setlist. Veel meezingende fans en uitermate veel respect voor de band. Om eerlijk te zijn, er zit hier en daar wel wat sleet op de stem, maar echt niet voldoende om ergernis op te wekken. Hopelijk blijft Killer op dit niveau nog jaren doorgaan.

En dan, last but not least, het machtige Ostrogoth. Met het hele Ecstacy And Danger album (voor de nieuwsgierigen: ja, van voor naar achter gespeeld in correcte volgorde). De live klank die het studiowerk benaderd, een zanger die live zonder problemen de hogen tonen nog kan bereiken en een band die er voor de volle 100% voor gaat! (Zelfs met de gekneusde ribben van Dario). Ook de pech van draadloze systemen die het begeven kon Ostrogoth niet stoppen, dan maar met kabel! Nadat ze ons het hele album Ecstacy And Danger overtuigend hadden gebracht hadden we nog een reeks klassiekers tegoed. 'Rock Fever', 'Paris By Night', 'Heroes Museum', 'Full Moon’s Eyes', 'Clouds', 'Shoot Back', 'Samurai', en als encore het aanstekelijke 'Too Hot'! Een setlist om duimen en vingers bij af te lekken en bevredigd huiswaarts te keren.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!