Review Kataklysm + Hypocrisy @ Trix

Datum: 
zondag, 4 november, 2018

Zondag leek meer op een zateravond in muziekcentrum Trix. Katakysm, Hypocrisy en The Spirit vulden de zaal met duisternis.

Deze avond starten deden we met niemand minder dan de Duisters van The Spirit. Ze maakten meteen een goede start en waren een geslaagde opwarmer voor Kataklysm en Hypocrisy. Ze speelden een korte maar strakke set, maar stonden soms wel een beetje té in het donker.

Daarna was het de beurt aan Hypocrisy uit zweden, Dit was al meteen metal horns (en krukken!) in de lucht. Peter Tägtgren en de zijnen namen het publiek helemaal mee op in de sfeer, ze speelden een stevige set. "Do you wanna go banana?", aldus Tägtgren met korte bindteksten. De meesten gingen inderdaad wel banana. De eerste moshpit van de avond werd gevormd terwijl de deathmetal door de boxen schalde. Veel variatie mocht je niet verwachten tijdens dit optreden en met momenten klonk het zelfs enigszins slordig, maar het publiek keek vooral uit naar het laatste nummer: de hit Roswel 47. Het enige jammere aan het optreden was dat het geluid van sommige van de boxen soms wegviel en dit was een probleem dat naarmate de avond steeds meer begon op te komen. Maar dit deed niets aan de goede sfeer die ze meebrachten.

Daarna de headliner van deze tournee: Kataklysm. Nadat ze vorig jaar de Biebob onveilig hadden gemaakt, werd het nu tijd om de grote zaal van Trix te vullen vol met brute sounds, en toch ook wel haat. De sfeer was hier alweer uitstekend, ondanks dat de boxen steeds meer uitvielen en steeds langer. Ze startten gelijk met een nummer van hun nieuwe album Meditations, Narcisist. Daarnaast waren nummers zoals Guillotine en Outsider ook te horen in hun set. Moshpits en headbangers waren hier zeker niet te missen. Heel de set had een goede balans tussen oude en nieuwe nummers. De band benadrukte het publiek meermaals om een outsider te blijven en te zijn in deze wereld. Door de problemen met het geluid werd er aan de band voorgesteld om hun set eerder te beëindigen. Kataklysm vroeg aan het publiek of ze dat wouden of dat ze hun set nog afmaakten en natuurlijk wou het publiek niet anders. Ze gaven tijdens de laatste nummers er nog een goeie lap tegen om de geluidproblemen toch maar een beetje te kunnen vergeten. 

De 3 optredens waren stuk voor stuk geslaagd, alleen jammer van het geluid, maar de bands hebben zich er toch goed doorgeslagen en het beste van zichzelf laten zien.

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!