Review Lacuna Coil 119 show @ O2 Forum Kentish Town

Datum: 
vrijdag, 19 januari, 2018

 Een wel heel speciaal optreden van Lacuna Coil, daarvoor waren fans van over de hele wereld afgereisd naar Londen. Maanden voor het optreden werd de zaal veranderd zodat nog meer mensen aanwezig konden zijn op deze ‘119 show’. De 02 Forum Kentish Town was dan ook zo goed als uitverkocht.

Wie niet bekend is met de term 119 moet weten dat dit nummer een song is van Lacuna Coil en waar de fanbase steeds naar verwijst. De betekenis is ook al talloze keren geprobeerd te achterhalen, tevergeefs want de band geeft dit niet prijs. Humor binnen het fangebeuren. 19 januari was dan ook de perfecte datum om een show te geven met nummers uit de hele periode van de band, lang tot zelfs nog nooit gespeelde oude nummers en een stageact vol rariteiten.

Op het podium was het een waar circus doorheen het hele optreden. Zowel vocalisten Cristina Scabbia als Andrea Ferro droegen verschillende outfits tijdens de nummers, het decor was een circustent met veel lichten en verschillende dansers en danseressen vermomd als clowns traden de band bij.

Het vertier begon al met songs uit de oude doos. A Current Obsession als intro gevolgd door 119, het feest was gestart. Gooi daar ook nog het aloude My Wings bij en het beloofde een nostalgische avond te worden voor de fans van de oudste generatie. Oud wisselde af met nieuw, rustig met hard. Andrea Ferro gebruikte zijn grunts ten volle bij songs als Blood, Tears, Dust en The House Of Shame maar ook Hyperfast en het Italiaanse Senzafine werden hiermee werkelijkheid. Om nog maar te zwijgen over de vocale prestaties van Cristina, die emotionele nummers als One Cold Day, When A Dead Man Walks, Soul Into Hades en I Forgive (But I Won’t Forget Your Name) bracht als een engel. Over een engel gesproken, ze ging letterlijk de lucht in bij het fantastisch gebrachte duo Falling en Wide Awake. Na een act met de dansende clowns werd ze, gehuld deze keer in een witte jurk, naar boven gehesen en zong ze vanop 5 meter hoogte bevestigd aan kabels. Ook de eerdere vuurdans waarbij Cristina en twee danseressen vuur op hun handen lieten branden was fenomenaal.

Het spektakel zat er nog niet op. Er werd intens afgesloten met de grote hit Enjoy The Silence en Nothing Stands In Our Way, massaal meegezongen door haast iedereen in de zaal. De recente fans zullen misschien iets minder bekend geweest zijn met de keuze van de nummers, maar het was een waar genoegen alles te horen, vooral omdat veel van de songs niet meer live gespeeld zijn in jaren. Wat de toekomst nu zal bieden ligt volledig bij de band. Een nieuw album, een mix van oud en nieuw, we zullen het opvolgen!

Bekijk het volledige fotoverslag hier.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!