Review Lich King + Ravage + Seax @ Elpee

Datum: 
donderdag, 5 juli, 2018

Muziekcafé Elpee werd eerder deze week getroffen door een drievuldigheid aan gitaargeweld. De boosdoeners: Lich King, Ravage en Seax. Deze drie groepen uit de Verenigde Staten – de staat Massachusetts om precies te zijn – hadden het op de trommelvliezen van het aanwezige publiek gemunt. Lees verder voor de tenlastelegging en het vonnis.

 

Een kwartiertje later dan gepland, betrad Seax het podium in Deinze. Het voelde aan alsof de voltallige groep uit een tijdscapsule, opgeborgen in de jaren tachtig, stapte. Zowel de klederdracht als het gebrachte werk vormden een ode aan de hoogdagen van de speed metal. Een lage originaliteitsfactor gecombineerd met een hoog entertainmentgehalte: wij konden het alleszins smaken! Kwamen ondermeer aan bod: Nuclear Overdose, Speed Forever (opgedragen aan de liefhebbers van Motörhead) en afsluiter Forged By Metal.

De Amerikanen van Ravage mogen dan onder contract staan bij Metal Blade Records, wij hadden er in alle eerlijkheid nog nooit van gehoord. Met ruim twintig jaar aan ervaring op de teller, konden Alec Firicano en co. uit voldoende materiaal putten. Echt onvergetelijk mocht het dan niet zijn, als opwarmer voor Lich King was het zeker niet mis. Een greep uit het gebrachte werk: The Shredder, Spectral Rider, The Wasteland en Grapes of Wrath.

Wat een boost aan adrenaline! Tot deze conclusie kwamen we na de passage van Lich King. Deze jonge leeuwen gaven een allesvernietigend optreden. Met nummers als Predator, Lich King IV (Born of the Bomb) en Our Time To Riot werd geen spaander van het publiek heel gelaten. De afwezigen – die waren er op deze zwoele zomeravond helaas massaal – hadden ongelijk. Na 45 minuten leek een einde te komen aan de set. De toeschouwers brulden echter om meer en werden op de wenken bediend. Met het hilarische Black Metal Sucks en We Came To Conquer werd de avond afgesloten. Allesbehalve vernieuwend maar zo verdomd goed gebracht: de retrothrash van Lich King kan probleemloos concurreren met die van genregenoten als Warbringer, Insanity Alert of Gama Bomb!

 

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!