Review: Lionheart presents welcome to the West Coast III @ Trix

Datum: 
woensdag, 21 februari, 2024

Lionheart viert hun 10 jarig bestaan van hun album Welcome To The West Coast door op tournee te gaan om hun vreugde te delen samen met Paleface Swiss, Kublai Khan TX en Suicide Silence. Gisteren was het tijd voor een groot feest in Antwerpen bij Trix.

Een intense rollercoaster aan breakdowns en vunzige riffs waarbij hardcore en deathcore hand in hand gaan.

Woensdag avond in volle spits waarbij nog een verkeersongeluk is gebeurd op de singel vlakbij Trix was geen cadeau, waardoor we net op tijd binnen waren om de 3 laatste nummers van Paleface Swiss te kunnen aanschouwen. We hebben deze Zwitserse machine al meermaals aan het werk gezien, waarbij vandaag geen uizondering is dat deze heren zorgen voor oncontroleerbare chaos met hun vernietigende breakdowns onder het gebrul van frontman Zeli. Het publiek amuseerde zich kostelijk met moshpits, circle pits en wall of deaths ook de two steppers konden helemaal los gaan op de verwoestende sound van deze Zwitsers. The Gallow was meedogenloos bruut en zorgde voor een verzameling aan schuimbekkende fans die samen meebrulden in de microfoon. Eindigen deden ze met Suppressing Times waarbij ze nog voor een laatste keer het beste van zichzelf gaven. Het enige minpuntje dit keer was dat het geluid niet altijd even optimaal was maar het gebrul van de frontman deed dat snel vergeten. 

Hierna kregen we nog meer hondsdolle geluiden bij het Amerikaans Kublai Khan TX waar ARF ARF wordt geroepen als paringsroep voor een harde moshpit. De Amerikanen begonnen onmiddellijk met de ultieme klassieker, namelijk The Hammer waarbij het onmiddellijk in actie schoot onder goedkeurend oog van de frontman. Niet veel later kregen we het recentste nummer Theory Of Mind waarbij heel de zaal meeriep "Monkey See, Monkey Do So Who The Fuck Made You!" gevolgd op een intense moshpit. De frontman Matt met zijn signature porno snor weet op ludieke wijze het publiek altijd op te jutten door dingen te roepen als: "We are not here to watch you on your scrawny ballsack! Fuck shit up!". Bij de laatste drie nummers was het hek helemaal van de dam, want het publiek was een kolkende massa van moshers, two steppers en headbangers. Op het einde bedankte Matt het publiek uitbundig met veel liefde en respect na het laatste nummer Antpile.

Nu was het aan de deathcore legendes Suicide Silence waarbij Hernan Hermida de fakel overnam van de legendarische Mitch Lucker die omkwam bij een tragisch ongeluk. Ze brachten recent nog het nieuwe album "Remember... You Must Die!". Als traditie kregen we Bohemian Rhapsody van Queen als intro waarna de hel losbrak met Unanswered! frontman Eddie en co had er enorm zin, want ze houden enorm van België. De interactie tussen de bandleden is oprecht en grappig dat er ook veel gelachen word in de zaal. Zoals dat Eddie een fel kattengeluid maakt tussendoor en gitarist Mark dingen roept als: "You Suck... Just kidding love you guys!". Eddie liet het publiek uit zijn handen eten, want zelfs zonder woorden slaagt hij erin diverse circle pits te starten. Het hoogtepunt van de set was dat enkel de dames een wall of death mochten starten, waarbij geen mannen waren toegelaten. Onder goedkeurend oog van de frontman lieten de dames het beste van zichzelf zien. We kregen ook een speech over dat iedereen welkom is bij Suicide Silence want wij zijn de outcasts die niemand wil. Eindigen deden ze met No Pity For A Coward waarbij iedereen zich nog voor de laatste keer uit de bol ging.

Het is nog niet helemaal voorbij want het was namelijk tijd voor Lionheart om het podium om zeep te helpen. De hardcore titanen verspilden geen minuut en knalde de ene hit na de andere uit hun mouwen met een glimlach zoals Cali Stomp, Vultures, Hell On Earth en Burn. Halverwege hoorden we de befaamde kreet van de frontman van Disturbed door de mic galmen, waarbij een discussie uitbrak over wie het beste is Limb Bizkit of Disturbed. De frontman had duidelijk een grote liefde voor Fred Durst want ze brachten een cover van Break Stuff waarbij het publiek luidkeels meezong. Hierna kregen we nog klassiekers als Hail Mary, Love Don't Live Here, Rat en Rest In Power. Lionheart sloot hun set af met een knal van jewelste met een cover van de Beastie Boys namelijk Fight For Your Right. We kregen ook een bisnummer inclusief confettikanon met de nodige crowdsurfers. Lionhart Veni, Vidi, Vici!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!