Review Lokerse Feesten - Dag 10

De laatste avond van de Lokerse Feesten is naast het festival ook een beetje een famillie avond. Het was ook redelijk goed weer, niet te koud en niet te warm. Het was gezellig vertoeven op de markt en op de kermis en als klap op de vuurpijl het vuurwerk om 22u, iets waar ieder kind in Lokeren steeds naar uitkijkt. Dat was 'in mijn tijd' al zo, dat is blijkbaar nog zo. Soms kunnen tradities behouden wel leuk zijn want er kwam weer een massa volk op af.

Ook op het plein was er nog wat te beleven, al was de opkomst voor deze avond vrij magertjes te noemen. Veel mensen die morgen moeten werken of begint 10 dagen feesten te wegen, of lag het toch aan het programma van de dag.
Lady Linn & The Magnificient Seven hadden reeds hun ding gedaan doen we op het plein aankwamen dus daarover geen verslag
.

Bij Hooverphonic was het vooral afwachten of Noemi Wolf, Geike Arnaert kon doen vergeten? Het antwoord daarop is, Nee! Het was gewoon 'anders', de songs op zich staan als een huis, het is opvallend hoeveel hits Hooverphonic wel heeft maar de manier waarop Noemie ze brengt is even wennen. Het is zeker niet minder goed dan hoe het haar voorganger het deed. Ze beschikt immers ook over een prachtige stem, het zorgt er gewoon voor dat al die songs een soort opfrissing krijgen. Veel bindteksten gebruikte ze niet, dat liet ze over aan Alex Callier. Pareltjes als "The World is mine", "Sometimes" en Eden" passeerden de revue en zowaar een cover van White Lies. Hooverphonic is nog steeds iets dat je heel intiem moet beleven, dat is op een festival niet altijd zo evident en daardoor zal het voor sommige uiteindelijk een beetje 'eentonig' zijn over gekomen, maar de magie was er nog steeds, alleen anders.

We eindigen met een feestje. Scissor Sisters kwamen op met veel show, kitsch en glam toestanden gespijst met een vleugje disco en veel 'gay' toestanden zorgden dit voor een lekker fout feestje op de Grote Kaai. Een heel beweegelijke band die er blijkbaar zoals altijd zin in had en dat werkte als een rode lap op het toch al minder talrijk publiek. Muzikaal echt hoogstaand kun je dit niet noeman, maar ze weten goed hoe ze een feestje moeten bouwen deze Scissor Sisters. Een heel gesmaakt optreden toch weer en een einde van de Lokerse Feesten zoals het gewoon MOET zijn.
..."I don't feel like dancing"... zalig!

Meer reviews van de andere dagen kan je hier lezen.

Categorie: