Review Slapshot + Cut Here! + Quickshifter @ Cinema, Aalst

Datum: 
maandag, 2 juli, 2018

Niet enkel de jaarlijkse carnavalsviering vormt een excuus om naar Aalst af te zakken. Liefhebbers van het zwaardere werk hadden met de komst van Slapshot een goede reden om de Ajuinenstad aan te doen. De groep rond Jack “Choke” Kelly gaat intussen ruim drie decennia mee. Met het zopas verschenen album ‘Make America Hate Again’ blijkt amper aan relevantie ingeboet. Snikheet of niet, bij Gigview konden we de passage van deze uit Boston afkomstige legende niet aan ons voorbij laten gaan.

 

Een half uur voor de Rode Duivels aan hun wedstrijd tegen Japan begonnen, betraden de voor ons nobele onbekenden van Quickshifter het podium van concertzaal Cinema. De aangebrachte vlaggen verraadden waar de passie van de groepsleden ligt. Voeg hier het zelf verzonnen genre ‘motorcore’ aan toe en het is duidelijk dat motorsport het achterliggende thema vormt. Muzikaal deed Quickshifter ons meermaals aan de begindagen van Agnostic Front denken. De uit Hamme voortkomende groep moest het met amper dertig minuten aan speeltijd stellen. Dit bleek echter voldoende om een degelijke indruk na te laten. Het mocht dan weinig vernieuwend zijn, de vertoonde speelvreugde in combinatie met een DIY-attitude (denk aan het gebruik van een megafoon!) maakten veel goed.

Setlist Quickshifter: The Hearse / Super Six / HC 4 Life / On the Grid / 5-0 / Riding Along / Tormented / Sad / Maximum Man / Snitches

Naast de optredens kregen de aanwezigen eveneens de mogelijkheid om het wereldkampioenschap voetbal op groot scherm te volgen. Tijdens de rust van de wedstrijd tussen België en Japan, was het de beurt aan Cut Here! Met een zo’n kwartier durende set was er amper tijd voorhanden om de toeschouwers te overtuigen. De groep deed het motto “We only need fifteen minutes on stage to ruin your night” echter alle eer aan. Aan agressiviteit en snelheid allerminst gebrek!

Rode Duivel Nacer Chadli had nog maar net de winnende treffer voorbij de Japanse doelman getrapt of de heren van Slapshot stonden reeds paraat. Wie dacht dat het net verschenen studioalbum ‘Make America Hate Again’ centraal zou staan, was eraan voor de moeite. Bezieler Jack “Choke” Kelly – oprichter en enig overgebleven lid van de groep -  opteerde voor een setlist waarin het klassieke werk duidelijk de bovenhand haalde. Lag het aan de exotische temperatuur of was de alcoholconsumptie de boosdoener? Pas met de meebruller Old Tyme Hardcore leek de zaal te zijn wakkergeschud. Ook het nummer Hypocrite – van de nieuwste plaat – kwam vroeg tijdens het optreden aan bod. Passeerden eveneens de revue: Firewalker, Chip On My Shoulder, I’ve had Enough, Secrets, Kill It With Fire,  I Told You So, het machtige Hang Up Your Boots en afsluiter Step On It. Dat Slapshot na dertig jaar nog steeds de moeite waard is, staat buiten kijf. Toch slaagde de groep uit Massachusetts er niet helemaal in om te overtuigen. Hiervoor werd iets teveel beroep gedaan op de automatische piloot. Neem nu het nummer No Friend of Mine als voorbeeld. Dergelijke klassieker integraal door de tourmanager laten zingen lijkt ons wat van het goede te veel. Geslaagd zonder onderscheiding is dan ook onze conclusie. Benieuwd of Sheer Terror er op 2 september wel in slaagt om concertzaal Cinema in lichterlaaie te zetten.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!