Review Trivium @ Trix

Datum: 
zondag, 15 april, 2018

Voor de verandering zagen we Trivium niet op een gigantisch festivalpodium maar in de Trix. Toen we hoorden dat Trivium een clubshow zou doen wisten we natuurlijk dat we hierbij moesten zijn. Het was dan ook geen wonder dat het optreden uitverkocht was. De eigenaars van een vip ticket werden om 17:30 al verwacht om Trivium te ontmoeten en hun merch te laten signeren. 

De eerste band die we te zien kregen was Venom Prison. Deze relatief jonge band (opgericht in 2015) veroverde in UK al snel de harten van het death metal publiek en probeert dit nu ook in Europa te doen. Venom Prison opende voor een halfvolle zaal maar al snel bleek dat de kwaliteit van het geluid een beetje tegenviel. Vooral de microfoon was op sommige momenten zeer moeilijk hoorbaar wat zeer spijtig was. Tijdens het optreden was er een mini circle pit en het volk begon al wat los te komen. De nummers Corrode The Black Sun, Perpetrator, Womb Forced Animus en Devoid deden het goed. Een interessante band die we zeker in de toekomst nog eens terug willen zien.

Hierna was het de beurt aan het Amerikaanse Power Trip. De muziek deed denken aan old school thrash metal. Het optreden begon een vijftal minuten later omdat een van de gitaristen enkele problemen ondervond bij de soundcheck. Toen het optreden startte waren deze van de baan en er waren ook geen problemen met de microfoon zoals bij de vorige band. Een optreden met ook hier weer een circle pit, enkele moshpits maar vooral een publiek die deze muziek apprecieerde. Dat Power Trip aan populariteit won werd al snel duidelijk. De strakke riffs, ruwe vocals en snelle solo’s waren een goede opwarmer voor Trivium. Het bleek ook snel dat Nightmare Logic op het meeste steun van het publiek kon rekenen. Een band die we hopelijk nog terug zullen zien.

De main act van de avond was natuurlijk Trivium. Op een handvol mensen na had ook bijna iedereen een Trivium t-shirt aan. De zaal was tot op de nok gevuld en toen het licht uitging werd het publiek al gek. Het eerste wat we hoorden was het door iedereen gekende Run To The Hills van Iron Maiden. Hierna kwam de band het podium op en werd er geopend met The Sin and the Sentence. Er werd geen tijd verloren en hierna werd onmiddellijk Throes of Perdition gespeeld gevolgd door Betrayer. Een explosieve start is een zwaar understatement. Al vanaf de eerste minuten viel het op dat vooral de lichtshow zeer goed uitgewerkt was. De tracklist was zeer goed gekozen, uiteraard bestond het grootste deel van de tracklist uit nummers van het nieuwe album The Sin and The Sentence en van nummers die we terugvinden op het In Waves album. Toch waren we blij dat we wat ‘oudere’ klassiekers te horen kregen. Matt entertainde het publiek en fokte ons op om een beter publiek te zijn dan waar ze op de vorige optredens mee te maken kregen. Midden in de set was het tijd om terug te gaan naar het album The Crusade uit 2006. Becoming The Dragon was een zeer aangename verrassing. Het publiek zong constant mee, moshte mee en sprong constant als ze de kans kregen. Een van de hoogtepunten werd bereikt tijdens Strife, dit was een van de momenten dat de Trix op zijn grondvesten daverde… en hoe. De standaard set werd afgesloten met Beyond Oblivion. Later kregen we nog Shattering the Skies Above en Pull Harder on the Strings of your Martyr. Toen ging de band weer het podium af en het publiek schreeuwde uiteraard dat het meer wou. Toen klonk de Capsizing the Sea gevolgd met, uiteraard, In Waves.

Een avond waar we drie bands zagen waar iedere band een andere muziekstijl uitoefende zorgde voor een boeiende affiche met een geweldige headliner. Een optreden dat de fans nog lang bij zal blijven.

Bekijk ook de foto's van de optredens in het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!