Review Walls Of Jericho @ JH De Ginsert

Datum: 
zaterdag, 24 augustus, 2013

Een affiche met Walls Of Jericho en All For Nothing. Wie kan daar nu ‘nee’ tegen zeggen?

Starten deden we met de female fronted hardcore band Trapped Inside. En wat een band was me dit! Mijn God, kippenvel vanaf de eerste minuut. De zangeres heeft een stem waar je echt U mag tegen zeggen. Je voelt haar gevoel door de muziek. Prachtig, echt gewoonweg prachtig! Verbaasd stonden we toe te kijken hoe elke lyric en elke muzikale strofe door deze band werd gebracht alsof het niets was. Verbazingwekkend! Alles verliep losjes, niets was stroef en geen enkele man kan zeggen dat dit een slechte band was. Hun single ‘Enough’ maakte echt de sfeer in de zaal helemaal los en het dak viel er bijna letterlijk vanaf. Deze band was gewoon pure hardcore in hart en nieren! Veel succes voor deze band in de hardcore-scene.

Alsof de band Trapped Inside nog niet genoeg was, bracht Violent City Genk helemaal in beroering. Side 2 side, violent dancing, stagediving, crowdsurfers, moshpits... ja hallo! Het was echt niet normaal hoe één band een hele zaal in beweging kon brengen. Violent City bracht een set in Genk waar je echt U mag tegen zeggen. De sfeer kan je nooit terugbrengen. Alles ging kapot, zelfs de micro kreeg een breuk! Ze hebben het maar weer eens klaar gekregen! Super!

Na het uitblazen van de band Violent City kwam Ashes aan bod. Helaas bracht deze band meer onheil met zich mee dan iets anders. Ashes sloeg bij mij helemaal niet aan en de set zat gewoonweg niet helemaal ineen zoals het moest. Ik miste het hardcoregevoel in hun muziek en dat is echt jammer, want ze hebben al beter live werk laten zien. De show ging ook helemaal mis toen er weer een paar ego’s bovenuit kwamen en een gevecht was er dichtbij, maar niet helemaal. Hardcore draait om puurheid, eerlijkheid, vertrouwen, samenhorigheid en gewoon één zijn en dit gevoel was er gewoonweg niet. Jammer maar helaas.

The Setup bracht daarna de zaal wel in vuur en vlam. Ik heb deze band nu al heel wat keren gezien en persoonlijk ligt deze hardcore mij gewoonweg niet. Toch is er geen slecht woord uit te brengen over deze show. De set zat goed in elkaar, moshpits waren er vrijwel continu en de sfeer zat er gewoon dik in. Technisch/muzikaal één van de sterkere bands van de avond.

Het belangrijkste van de hele avond kwam in aantocht en dit was de Nederlandse hardcoreband All For Nothing. Van de eerste tot de laatste noot was het gewoon puur genieten. Cindy en co. speelden de zaal plat met hun 100% hardcore-muziek. Hoe Cindy (de zangeres van All For Nothing) de zaal aanspreekt, op je afkomt, je letterlijk in de ogen kijkt, met je spreekt (en niet preekt!) over de wereld, over shows, over hardcore, over je geloof, over je standpunten, ... wel dit is voor mij hardcore en geen enkele band stoot hun van de troon af op deze affiche. All For Nothing bracht het ene nummer na het andere in de meeste hoge sferen die er bestaan. Overal stagedivers, crowdsurfers, moshpits, violent dancers, two-stepping, etc. Deze band bracht gewoon de performance van het hiernamaals! Deze sfeer bibbert mij nu na de show nog steeds na. Ze zijn live tien keer sterker dan  op CD en dit mag echt iedereen geweten hebben! De lyrics, performance, technieken die zij gebruiken, daar kunnen nog heel wat mensen van leren. En dat niet alleen! Het is hun juiste perspectief van hardcore dat de mensen bijeen brengt, deze set knalde helemaal als geen enkele andere band op deze affiche. Cindy trof het publiek iedere keer opnieuw, net als de andere leden van de band. Een van de meest waarderende bands die er bestaan en die voor mij puur hardcore zijn!

All For Nothing was echt de pure headliner voor mij, maar de Amerikaanse coreband Walls Of Jericho maakte zich klaar om het publiek helemaal voor elkaar te krijgen en dit lukte hen alsof het niets was. Candace, de zangeres van de band, was helemaal ‘puffed’, zoals wij dat noemen. Mevrouw Candace sport momenteel heel erg graag en dat zag je er ook wel aan! Ze stootte met haar muziek één voor één alle mannen en vrouwen neer in het publiek door straight-forward metal/hardcore te brengen. Het hele publiek stond in lichterlaaie en alles ging kapot. Meer dan 250 mensen stonden te kijken naar wat zij bracht met haar band en ‘The American Dream’ was nog altijd het toppunt van de show. Walls Of Jericho maakte de zaal plat met stagedivers, crowdsurfers, sing-a-longs, moshpits en een performance van jewelste! Het was een zeer prachtige afsluiter van de affiche! Op deze video, kunt u het natuurlijk ook zelf bekijken hoe Candace en co. Genk plat speelden.

Omwille van zo'n grote namen, was het evenement ook uitverkocht. Ik wil dan ook heel graag TSYSA BOOKINGS bedanken om zo'n prachtige affiche in elkaar te zetten en op Genk af te laten stormen. We zijn klaar voor de toekomst!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!