Review The white Buffalo @ Gloria

Datum: 
zaterdag, 28 januari, 2017

Zaterdag 28 januari 2017 was het zover: The White Buffalo speelde in de Gloria in Keulen.

Sommige onder jullie zullen mischien zeggen The White wie, daar hebben we nog nooit van gehoord. Maar als ik jullie vertel dat singer songwriter jake smith verschillende nummers heeft gemaakt voor series zoals Sons of Anarchy en Californication gaat er mischien een belletje rinkelen. Het optreden ging door in een zaal genaamd Gloria in keulen. Eens aangekomen aan de zaal was het net of je terug in de tijd geslingerd werd. Een heelijk jaren 70 logo en dito sigaretten automaten. Het optreden begon al redelijk vroeg want om 19:30 stond Jarred Dickenson al op het podium om het publiek op te warmen. Jaarod bracht een rustige set gevuld met echte americana afgewisseld met een beetje country. Qua podium bezetting was het alleen hijzelf en zijn gitaar wat direct een intieme sfeer creeërde in deze zaal die volledig uitverkocht was. En met nummers zoals No Work for a Working Man en Ballad of the Lonesome Traveler was iedereen klaar voor the main act.

Jake Smith besliste alleen het optreden te beginnen met The Ballad Radio with no Sound. Een rustig en intiem nummer, maar eens de rest van de band op het podium kwam en Hold the Line losbarstte ging het dak er volledig af. De combinatie van de akoestische gitaar en strakke baslijnen maakten het tot een geweldig optreden. Maar het was vooral duidelijk dat de kracht van deze band ligt in de geweldige stem van de zanger. het is zijn zang die de nummers dragen en niet de instrumenten. En als er een grooheid is die hier ook voor bekend stond dan is dat Johnny Cash. En daar kun je The White Buffalo wel wat mee vergelijken, geweldige teksten met een nog betere stem. Het hoogtepunt voor het publiek kwam halverwege de set met het nummer Come join the Murder. Waarschijnlijk het bekenste nummer van The White Buffalo, door het feit dat het gebruikt wordt in de laatste scène van Sons of Anarchy. Na iets meer dan een uur te spelen was het tijd voor the encore en afsluiten deden ze dan ook met The Pilot. een laatste uptempo nummer dat iedereen goed gezind naar huis stuurde. Na het optreden werd er druk gepraat onder de fans en viel het op dat er mensen van zowel Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en zelfs Amerika aanwezig waren. 

Dus voor degene onder jullie die nog nooit van The White Buffalo gehoord hebben, smijt die Youtube al maar open. En moest Herman Chokri of eener welke andere promotor in België dit lezen, nu is het moment daar om ze naar hier te halen. Jullie zullen zeker niet teleurgesteld worden. 

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!