Review You Are Part Of This Tour 2017 @ Muziekodroom

Datum: 
zondag, 12 februari, 2017

Op de zondagavond van 12 februari 2017 werden op het podium van de Muziekodroom te Hasselt enkele bands verwacht waar onze harten van konden stuiteren. Deez Nuts, Comeback Kid, First Blood, Hellions, Get The Shot en Reality Slap konden onze oren hard bekoren met hun prachtige performances en oorverdovende hardcore liefde. 

Met de band Get The Shot, recht uit hartje Quebec, Canada, werd onze avond in gang geschoten door middel van enkele heerlijke oldschool hardcore nummers zoals At War, Rotting Idols en Erase The Scum. De band die op Ieperfest 2016 al liet zien waar hun hardcore roots vandaan kwamen, schoten op het podium van de Muziekodroom met hun muzikale talenten en absurde stemtechnieken raak. De performance van deze bandleden was zodanig strak dat de voorbeeldige violent dancers zich van hun beste kant lieten zien. Met de nummers Cold Hearted en Faith Ripper was deze band één van de beste voorprogramma’s op deze mooie affiche.

Als we Hellions ergens mee kunnen vergelijken, dan is het wel een storm van weelderige reacties na het optreden in de Muziekodroom. Deze bandleden hadden een strakke set kunnen spelen, als het niet een chaotische struik van wilde bladeren was. Met nummers als Quality Of Life en Lotus Eater hadden we wel meer dan genoeg gezien; het was een hardcore show die door menig man mindere reacties gaf. Rauwe hardcore met een mix van rariteiten. Hellions, een band waar toch een betere prestatie van verwacht werd.

De mannen van First Blood konden dan een volle zaal meer bekoren. De band die toch de laatste jaren uit het hardcore milieu was verdwenen, is nu helemaat terug met hun nieuwe album ‘Rules’. De promotie van deze band op het podium liep dan ook erg vlot en hun muzikale talenten in combinatie met de sterke stemtechnieken van de zanger gaven het publiek een letterlijke stoot in de rug. Met het nummer Fuck The Rules werd meteen een typisch traag beatdown geluid in combinatie met de heerlijke hardcore van First Blood ingezet, om meteen over te gaan naar het nummer These Are The Rules. De bewegende sensatie in de volle zaal werd duidelijk dat hardcore hier in zijn juiste formatie plaats vond. First Blood gaf met hun liefdevolle set een eerbetoon aan de hardcore die zij neerzetten op het podium.

Comeback Kid is een band die hun hardcoreroots nooit zal verlaten. Een overvolle zaal zorgde voor de juiste spanning en sensatie. De violent dancers maakte er een prachtige performance van op nummers als False Idols Fall, Wasted Arrows, Die Knowing, Should Know Better en natuurlijk de mooie afsluiter Wake The Dead. Comeback Kid is één van die bands die je wel eens moet gezien hebben om zo hard te kunnen genieten van een hardcore show. Op het podium van de Muziekodroom vloog het vuurwerk in het rond door hun oorverdovende muzikale talenten en agressieve stemtechnieken. Men mag hier dan ook wel zeggen dat Comeback Kid één van de mooiste performances was van de avond. Hardcore lived!

Afsluiter van de avond was niemand minder dan de gekke hardcore hiphoppers van Deez Nuts. Een band die veel lovers en haters heeft, maar hoe dan ook, deze band bracht een explosieve set met veel oude nummers. Om te beginnen met hun meest legendarische nummer Band Of Brothers. Daarmee werd meteen de volle zaal in rep en roer gezet met stagedivers, crowdsurfers en violent dancers. Hoe kan het ook anders? Je gaat helemaal uit je dak met zo’n nummer. Shot After Shot, What’s Good, Stay True, What I Gotta Do en I Hustle Every Day waren maar enkele nummers waar de band zich in volle formatie lieten zien en waar het publiek gretig op reageerde. De volle zaal was te klein voor de spanning in pits en met het nieuwe nummer Purgatory werd hier ook wederom perfect op gereageerd. Deez Nuts speelde in de Muziekodroom een gewelddadige, spannende en grappige set, hoe men deze band ook kent. Een waardige headliner op een prachtige affiche.

We bedanken ook gretig de organisatie van Heartbreaktunes voor deze show!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!