Verslag Poseydon @ café 't Sportje

In deze drukte met al de zomerfestivals mogen ook de gewone, dagdagelijkse optredens niet vergeten worden. Dit weekend mocht thrash/death metalband Poseydon optreden in café 't Sportje in Sint-Gilis-Waas.

Een wel heel speciaal optreden van dit vijftal, het was immers de eerste maal dat ze zo lang mochten spelen. Maar liefst een uur en half mochten ze hun thrash/death metal voor een motorclub spelen. Dit betekende dat ze alles uit de kast moesten halen. Dat deden ze dan ook. In dit kleine café dat toch wel goed gevuld was gaven ze het beste van zichzelf, iets wat deze gemotiveerde muzikanten trouwens altijd doen. Wel was het verschrikkelijk warm in dit café, wat moet dat voor de band zelf dan wel niet geweest zijn onder al die lichten.

Poseydon speelde een mix van oude en nieuwe nummers. Cold World werd bijna zo goed als in zijn geheel gespeeld maar zelfs de alleroudste nummers als 'Thief of Dreams' werd nu gespeeld. Nummers uit de oude doos zoals ze het noemen. Zowel bij de oude als bij de nieuwe nummers zit er veel pit in, zoals dat in het genre hoort. Mind Intrusion, Stronger Than All, Cold World, Heredity, Unexpressed, Disciple, ... zijn allemaal gespeeld met enkele solo's en instrumentale stukken tussen. Tears in my Eyes is zelfs tweemaal gespeeld, als opener en afsluiter. Hoewel, afsluiter is een slecht woord, de band speelde dit als bisnummer maar heeft hierna nog twee bisnummers mogen spelen. Hieruit alleen al blijkt dat het publiek hen goed vond en meer wou. Verder valt nog te vermelden dat de setlist in twee delen is opgesplitst, het was gewoonweg niet houdelijk om aan een stuk te spelen in deze warmte. Het was dan ook vooral in het tweede deel dat het publiek interesse vertoonde.

Na de show kregen ze veel lofwoorden en konden ze enkele cd's en t-shirts verkopen, opnieuw een bewijs van een goeie performance en opnieuw enkele Poseydon fans erbij.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!