La Madeleine

Accept - La Madeleine

Datum: 
zondag, 16 januari, 2022

Event: Accept - La Madeleine

 

Headliner: Accept

 

Support acts: Phil Campbell & The Bastard Sons - Flotsam & Jetsam

Website: http://gracialive.be/nl/accept-too-mean-to-die-2022

Prijs: vvk: 47,00 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: 

The Teskey Brothers - La Madeleine

Datum: 
maandag, 19 april, 2021

Event: The Teskey Brothers - La Madeleine

 

Headliner: The Teskey Brothers 

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/the-teskey-brothers/464147/

Prijs: vvk: 30,20 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Stax meets Motown! Leon Bridges meets Ray Lamontagne! Na een hopeloos uitverkochte tournee begin dit jaar, met daarbij ook een passage in de grote zaal van Trix, zetten The Teskey Brothers hun muzikale tocht verder in Europa. Afspraak op 19 april 2021 in La Madeleine in Brussel!

Beïnvloed door grootheden als Wilson Pickett en Otis Redding, distilleren de broers Josh (zang/gitaar) en Sam (gitaar) Teskey al tien jaar hun soul-, jazz- en bluesrepertoire, met accenten van cajun, swamp en americana. De Australiërs spreken een groot en toegewijd publiek aan, die ze verleiden met hun twee prachtige studioalbums, 'Half Mile Harvest' (2017) en 'Run Home Slow' (2019). Ook live, begeleid door Brendon Love op bas en Liam Gouch op drums, staan de gebroeders Teskey garant voor een unieke ervaring, bewijs daarvan is hun recente live-album 'Live At The Forum', dat sinds afgelopen mei verkrijgbaar is.

IAMX - La Madeleine (uitgesteld)

Datum: 
vrijdag, 16 april, 2021

Event: IAMX - Echo Echo Tour (uitgesteld)

 

Headliner: IAMX

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/iamx/464075/

Prijs: vvk: 34,88 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Chris Corner aka IAMX kondigt de komst van een nieuw album, getiteld 'Echo Echo', aan met daarbij ook een lading nieuwe concerten waaronder een show in Brussel. IAMX komt naar La Madeleine op 15 april voor een exclusieve akoestische show. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 31 januari om 10u.

Als stichtend lid van het magnifieke Sneaker Pimps in de jaren '90 treedt Chris Corner al meer dan vijftien jaar op als solo muzikant. Met dank aan zijn sterke fanbase reist IAMX de wereld rond met zijn donkere, diepe, elektronische klanken, die worden ondersteund door zijn emotionele en intense podiumprestaties. IAMX staat op het punt 'Echo Echo' op de wereld los te laten. Een volledig akoestisch album gemaakt in samenwerking met de drievoudig Grammy Award -winnende producer David Bottrill (Tool, Muse, Peter Gabriel). Het album bevat elf herinterpretaties van zijn grootste hits zoals "Kiss And Swallow", "Mercy" en "Insomnia". Live in La Madeleine op 15 april!

Opmerking: dit optreden werd uitgesteld naar 14 oktober omwille van de coronavirus maatregelen en daarna opnieuw uitgesteld naar 16 april 2021.

James Morrison - La Madeleine

Datum: 
donderdag, 10 oktober, 2019

Event: James Morrison - La Madeleine

 

Headliner: James Morrison

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/james-morrison/463946/

Prijs: vvk: 32,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: James Morrison is terug! Met zijn splinternieuw album 'You're Stronger Than You Know' onder de arm, komt hij op donderdag 10 oktober naar het podium van La Madeleine! De ticketverkoop start vrijdag 21 juni om 10u.

De wereld leert de kristalheldere stem van James Morrison kennen in 2006, dankzij de wereldhit "You Give Me Something", uit het debuutalbum 'Undiscovered'. De briljante auteur en componist, geïnspireerd door de mooiste juweeltjes uit de Motown en het Stax-label, rijgt sindsdien de wereldhits aan elkaar. Denk maar aan "Broken Strings" ft. Nelly Furtado, "I Won't Let You Go", "Please Don't Stop the Rain" en "You Make It Real". Met zijn romantische melodiën, in combinatie met zijn heerlijke soulvolle stem, weet hij telkens opnieuw de gevoelige snaar te raken. Met ondertussen meer dan zeven miljoen verkochte albums wereldwijd op de teller, is James Morrison helemaal terug met een vijfde album dat twaalf parels bevat, waaronder ook de nieuwe single "My Love Goes On". Een subliem duet met zijn vriendin Joss Stone. De charme blijft intact, de stem even intens en de melodiën oneindig zoet. Mis het niet!

Alice Phoebe Lou - La Madeleine

Datum: 
maandag, 11 november, 2019

Event: Alice Phoebe Lou - La Madeleine

 

Headliner: Alice Phoebe Lou

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/alice-phoebe-lou/463914/

Prijs: vvk: 21,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Alice Phoebe Lou maakt indruk! Na een uitverkocht concert in de Botanique dit voorjaar en een langverwachte spot op Rock Werchter op 29 juni in het vooruitzicht, zet de jonge Zuid-Afrikaanse haar opmars onverstoord verder. Op 11 november betreedt ze het podium van La Madeleine. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 mei om 9u.

De jonge singer-songwriter, van origine uit Kommetjie in Zuid-Afrika, verhuist na haar studies naar Berlijn. Daar ontwikkelt ze een prachtige artistieke persoonlijkheid en een sterk creatief zelfvertrouwen dat tot uiting komt in haar betoverende stem en verfijnde muziek. In 2014 komt ze als onafhankelijke artiest met een eerste EP, getiteld 'Momentum', twee jaar later opgevolgd door debuutalbum 'Orbit'. Alice Phoebe Lou verbaast publiek en critici met een volwassen en originele sound, met wortels in de blues en folk. In 2017 schrijft ze, voor de soundtrack van de documentaire 'Bombshell: The Hedy Lamarr Story', het nummer "She". Ze haalt er de shortlist van de Oscars mee in de categorie 'Best Original Song'.
Vandaag zet ze haar artistieke reis verder met een splinternieuw album 'Paper Castles', met daarop verbluffende nummers als "Something Holy" en "Skin Craws". Een ongelofelijk talent dat je moet ontdekken.

Alec Benjamin - La Madeleine

Datum: 
dinsdag, 12 november, 2019

Event: Alec Benjamin - La Madeleine

 

Headliner: Alec Benjamin

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/alec-benjamin/463919/

Prijs: vvk: 22,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Alec Benjamin, uit Phoenix, Arizona, is goed op weg om hét nieuwste internationale popfenomeen te worden. De nog niet eens 25-jarige betovert zijn generatiegenoten met fijnbesnaarde teksten en meeslepend zachte melodieën. Tijdens zijn Europese najaarstournee houdt hij halt in ons land, voor een concert op 12 november in La Madeleine! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 17 mei om 10u.

Songschrijver, composer, zanger... Alec is een polyvalente en hypergevoelige artiest. Met een ontwapenend gemak snijdt hij thema's aan waar de jeugd van wakker ligt, zoals op zijn album 'I Built A Friend' (2017). Als kind van zijn tijd, en met nu al een mooie reeks hits op zijn actief, is Alec voorbestemd om de wereld te veroveren. Nummers als "The Boy In The Bubble", "If We Have Each Other", "Let Me Down Slowly" en recent ook "If I Killed Someone For You" laten niemand onberoerd. En de jonge Amerikaan heeft binnenkort nog meer verrassingen voor ons in petto... Afspraak op 12 november in La Madeleine!

Sam Fender - La Madeleine

Datum: 
woensdag, 6 november, 2019

Event: Sam Fender - La Madeleine

 

Headliner: Sam Fender

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/sam-fender/463916/

Prijs: vvk: 23,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Sinds twee jaar schittert hij niet alleen meer op het scherm, maar rockt hij er ook op los met songs van pure wereldklasse. Vorige week nog zette Sam Fender met zijn gitaar de Bota in vuur en vlam en vandaag kondigt hij al zijn terugkeer naar ons land aan. De jonge Brit tekent op 6 november present in La Madeleine. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 10 mei om 10u.

Sam Fender laat een welgekomen frisse wind waaien in de rockscene. Vanuit thuisbasis Newcastle verovert hij sinds "Play God" in 2017 de hele wereld met de ene na de andere krachtige single. En oh ja, hij heeft het allemaal: belachelijk veel charisma, een gouden stem en politiek en sociaal geëngageerde teksten. Het mag dan ook niet verbazen dat hij vorig jaar mocht toetreden tot het prestigieuze clubje van 'BBC Sound Of'-artiesten en de Critics' Choice Award in de wacht sleepte op de BRIT Awards. Nu is het reikhalzend uitkijken naar zijn allereerste langspeler, die voorzien is voor augustus! Topnummers als "Hypersonic Missiles", "Leave Fast", "Dead Boys" en vooral "That Sound" doen alvast het allerbeste vermoeden voor de langverwachte plaat!

The Slow Show - Botanique

Datum: 
maandag, 28 oktober, 2019

Event: The Slow Show - Botanique

 

Headliner: The Slow Show

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/the-slow-show/463904/

Prijs: 24,70 EUR

Locatie (zaal): Botanique

Adres: Koningsstraat 236, 1000 Brussel

Meer info: Tussen The National, Elbow en Tindersticks in, nestelt The Slow Show zich in het indierocklandschap en pakken ze meesterlijk een steeds groter publiek in.

De band uit Manchester zag het levenslicht in 2011 en gooit al hoge ogen vanaf de release van hun debuut 'White Water' (2015), met onder meer het pakkende "Bloodline". Het ingetogen en verfijnde kwartet levert elf krachtige en sferische tracks af, opgebouwd rond de diepe, zachte en zalvende stem van Rob Goodwin. Twee jaar later bevestigt The Slow Show met opvolger 'Dream Darling', die een monument in het genre werd dankzij gespannen ballads en rijkelijke arrangementen voor piano, koperblazers en strijkers. Begin dit jaar was er plots "Sharp Scratch" uit hun derde plaat 'Lust and Learn', die verschijnt op 30 augustus. Nadat ze onlangs een tot de nok gevulde Trix voor zich wonnen, komt The Slow Show dit najaar terug naar ons land voor een concert op 14 oktober in La Madeleine, Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 11u.

Pagina's