La Madeleine

Wolf Alice - La Madeleine

Datum: 
zondag, 6 november, 2022

Event: Wolf Alice - La Madeleine

 

Headliner: Wolf Alice

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://nl.livenation.be/show/1337735/wolf-alice/brussels/2022-11-06/en

Prijs: vvk: 21,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Nadat ze de Mercury Prize wonnen voor beste album van het jaar met 'Visions Of A Life' keert de Britse band Wolf Alice nu terug met 'Blue Weekend', verschenen in het begin van juni 2021. Ellie Rowsell en haar bandgenoten kwamen daarvoor in Brussel opnemen met Markys Dravs, producer van onder meer Arcade Fire en Björk. Het resultaat doet de kenmerkende shoegazey rock van het viertal machtig en weids klinken. Dat de groep op 'Blue Weekend' in vorm is, beaamt ook de laaiend enthousiaste Britse pers. Na het voorprogramma verzorgd te hebben voor de grootsten der aarde (Foo Fighters, Queens of the Stone Age) en de meest pretigieuze festivals bespeeld te hebben (waaronder o.a. Rock Werchter), komt Wolf Alice nu met een eigen show naar ons land. Een niet te missen concert op 6 november in La Madeleine in Brussel!

Opmerking: als gevolg van de maatregelen die zijn genomen in het kader van de huidige gezondheidscrisis, wordt het concert van Wolf Alice, dat zou plaatsvinden op 12 februari 2022 in Orangerie (Botanique), uitgesteld naar zondag 6 november 2022 en verplaatst naar La Madeleine. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Tickethouders worden persoonlijk via mail gecontacteerd. Er zijn nog tickets te koop voor deze nieuwe datum, meer info via livenation.be.

Frank Carter & The Rattlesnakes - La Madeleine

Datum: 
vrijdag, 11 november, 2022

Event: Frank Carter & The Rattlesnakes - La Madeleine (uitgesteld, nieuwe datum)

 

Headliner: Frank Carter & The Rattlesnakes

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://frankcarter.ticketlive.be/selection?fbclid=IwAR0i25W2UXtR74bBavJZE5PaQsGZdYTtOTel3OSbgmUtZjQddlcG0Q_Y1fI

Prijs: vvk: 26,00 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: omwille van aanhoudende coronamaatregelen wordt dit optreden uitgesteld. De nieuwe datum is 11 november 2022. aangekochte tickets blijven geldig.

Madison Beer - La Madeleine

Datum: 
zaterdag, 9 april, 2022

Event: Madison Beer - La Madeleine

 

Headliner: Madison Beer

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.la-madeleine.be/nl/events/detail/madison-beer

Prijs: vvk: 27,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Dompel jezelf onder in de magische wereld van Madison Beer. De 22-jarige Amerikaanse maakt indruk met de omvang van haar vele talenten en haar eerste album zal velen verbazen. Madison Beer komt "Life Support" live voorstellen op zaterdag 9 april in La Madeleine!

Naast emblematisch figuur voor het exclusieve ondergoedmerk Victoria's Secret, is Madison Beer ook een uitmuntende artieste. De zangeres, die al van jongs af covers post, ziet haar muziekcarrière plots een onverwachte wending nemen wanneer haar cover van Etta James' 'At Last' de aandacht trekt van ene Justin Bieber, die op zijn beurt zijn verwondering via Twitter deelt. Hij duikt op in Madisons eerste video 'Melodies' en sindsdien gaat het ontzettend hard voor Madison Beer. Haar EP 'As She Pleases' verschijnt in 2018 en komt in maar liefst 18 landen meteen in de top 5 van iTunes terecht. Het fenomeen gaat viraal, de knappe New Yorkse haalt verschroeiend uit. Begin 2021 brengt Madison Beer haar eerste album uit, getiteld "Life Support", en de hele wereld staat te popelen om het te horen. Haar laatste singles "Good in Goodbye", "Selfish", "Baby", "BOYSHIT" en het zeer recente "Reckless" zijn wereldwijd een hit in de ether. Meer dan 3 miljard streams, 22 miljoen volgers op Instagram, 13 miljoen op TikTok en 3 miljoen op Twitter. Met haar statistieken blaast ze de popwereld omver. Ontdek de nieuwe internationale popster!

Kat Von D - La Madeleine (afgelast)

Datum: 
donderdag, 5 mei, 2022

Event: Kat Von D - La Madeleine (geannuleerd)

 

Headliner: Kat Von D

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.greenhousetalent.com/benl/agenda/kat-von-d

Prijs: t.b.a. (ticketverkoop start 10 december 10:00)

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Kat Von D - Amerikaans tattoo-artieste, tv-persoonlijkheid, model, entrepreneur en artieste - stelt op 5 mei 2022 haar eerste studioalbum 'Love Made Me Do It’ voor in La Madeleine in Brussel.

Lang voor haar geschiedenis schrijvende tatoeageontwerpen, haar deelname aan verschillende reality tv-shows, haar bestseller boeken en invloedrijk schoonheidsimperium, toonde Kat Von D op jonge leeftijd al haar muzikaal talent. Ze genoot een klassieke muziekopleiding en zo werd muziek haar eerste creatieve taal en meest vertrouwde uitlaatklep.

In het verleden deed Kat Von D al enkele kleine uitstapjes binnen de muziekwereld. Zo zong ze de vocals in voor de Finse gothic rockband The 69 Eyes. Daarna volgden samenwerkingen met onder andere Prayers, IAMX en Gunship. De afgelopen twee jaar volgde ze gedurende 6 dagen per week zangles bij Ken Tamplin en plantte ze het zaadje van haar eerste studioalbum tijdens sessies met de legendarische Grammy-genomineerde Linda Perry. In 2021 ruilde ze deze uitstapjes in voor haar eigen reis binnen de muziekwereld. In augustus bracht ze haar eerste studioalbum 'Love Made Me Do It’ uit.

'Exorcism’, de eerste song van haar debuutalbum, is meteen een artistieke sprong op vlak van klank en songwriting. 'Exorcism’ neemt de luisteraar mee op een reflectieve reis door de verschillende cycli van liefde en verlies, wedergeboortes en overgangen, de gevoelens van kwetsbaarheid en tegenspoed waarmee een vrouw dagelijks geconfronteerd wordt. De song neemt je mee in een rollercoaster van emoties: verwondering, rust, vreugde, pijn en uiteindelijk ook hoop.

Dompel je onder in deze wereld vol synths en post-punk droomlandschappen en laat je meeslepen door tientallen verschillende gevoelens die gegarandeerd door je lichaam zullen razen. De ticketverkoop start op vrijdag 10 december om 10u via greenhousetalent.com.

Opmerking: dit optreden werd geannuleerd. Aangekochte tickets worden door de organisatie terugbetaald.

Accept - La Madeleine

Datum: 
zondag, 16 januari, 2022

Event: Accept - La Madeleine

 

Headliner: Accept

 

Support acts: Phil Campbell & The Bastard Sons - Flotsam & Jetsam

Website: http://gracialive.be/nl/accept-too-mean-to-die-2022

Prijs: vvk: 47,00 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: 

The Teskey Brothers - La Madeleine

Datum: 
maandag, 19 april, 2021

Event: The Teskey Brothers - La Madeleine

 

Headliner: The Teskey Brothers 

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/the-teskey-brothers/464147/

Prijs: vvk: 30,20 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Stax meets Motown! Leon Bridges meets Ray Lamontagne! Na een hopeloos uitverkochte tournee begin dit jaar, met daarbij ook een passage in de grote zaal van Trix, zetten The Teskey Brothers hun muzikale tocht verder in Europa. Afspraak op 19 april 2021 in La Madeleine in Brussel!

Beïnvloed door grootheden als Wilson Pickett en Otis Redding, distilleren de broers Josh (zang/gitaar) en Sam (gitaar) Teskey al tien jaar hun soul-, jazz- en bluesrepertoire, met accenten van cajun, swamp en americana. De Australiërs spreken een groot en toegewijd publiek aan, die ze verleiden met hun twee prachtige studioalbums, 'Half Mile Harvest' (2017) en 'Run Home Slow' (2019). Ook live, begeleid door Brendon Love op bas en Liam Gouch op drums, staan de gebroeders Teskey garant voor een unieke ervaring, bewijs daarvan is hun recente live-album 'Live At The Forum', dat sinds afgelopen mei verkrijgbaar is.

IAMX - La Madeleine (uitgesteld)

Datum: 
vrijdag, 16 april, 2021

Event: IAMX - Echo Echo Tour (uitgesteld)

 

Headliner: IAMX

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/iamx/464075/

Prijs: vvk: 34,88 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: Chris Corner aka IAMX kondigt de komst van een nieuw album, getiteld 'Echo Echo', aan met daarbij ook een lading nieuwe concerten waaronder een show in Brussel. IAMX komt naar La Madeleine op 15 april voor een exclusieve akoestische show. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 31 januari om 10u.

Als stichtend lid van het magnifieke Sneaker Pimps in de jaren '90 treedt Chris Corner al meer dan vijftien jaar op als solo muzikant. Met dank aan zijn sterke fanbase reist IAMX de wereld rond met zijn donkere, diepe, elektronische klanken, die worden ondersteund door zijn emotionele en intense podiumprestaties. IAMX staat op het punt 'Echo Echo' op de wereld los te laten. Een volledig akoestisch album gemaakt in samenwerking met de drievoudig Grammy Award -winnende producer David Bottrill (Tool, Muse, Peter Gabriel). Het album bevat elf herinterpretaties van zijn grootste hits zoals "Kiss And Swallow", "Mercy" en "Insomnia". Live in La Madeleine op 15 april!

Opmerking: dit optreden werd uitgesteld naar 14 oktober omwille van de coronavirus maatregelen en daarna opnieuw uitgesteld naar 16 april 2021.

James Morrison - La Madeleine

Datum: 
donderdag, 10 oktober, 2019

Event: James Morrison - La Madeleine

 

Headliner: James Morrison

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/james-morrison/463946/

Prijs: vvk: 32,70 EUR

Locatie (zaal): La Madeleine

Adres: Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel

Meer info: James Morrison is terug! Met zijn splinternieuw album 'You're Stronger Than You Know' onder de arm, komt hij op donderdag 10 oktober naar het podium van La Madeleine! De ticketverkoop start vrijdag 21 juni om 10u.

De wereld leert de kristalheldere stem van James Morrison kennen in 2006, dankzij de wereldhit "You Give Me Something", uit het debuutalbum 'Undiscovered'. De briljante auteur en componist, geïnspireerd door de mooiste juweeltjes uit de Motown en het Stax-label, rijgt sindsdien de wereldhits aan elkaar. Denk maar aan "Broken Strings" ft. Nelly Furtado, "I Won't Let You Go", "Please Don't Stop the Rain" en "You Make It Real". Met zijn romantische melodiën, in combinatie met zijn heerlijke soulvolle stem, weet hij telkens opnieuw de gevoelige snaar te raken. Met ondertussen meer dan zeven miljoen verkochte albums wereldwijd op de teller, is James Morrison helemaal terug met een vijfde album dat twaalf parels bevat, waaronder ook de nieuwe single "My Love Goes On". Een subliem duet met zijn vriendin Joss Stone. De charme blijft intact, de stem even intens en de melodiën oneindig zoet. Mis het niet!

Pagina's