Sportpaleis

Iron Maiden - Sportpaleis

Datum: 
zondag, 27 juni, 2021


Event: Iron Maiden Legacy of the Beast tour - Sportpaleis

 

Headliner: Iron Maiden

 

Support act(s): t.b.a.

Website: t.b.a.

Prijs: t.b.a.

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Als gevolg van de wereldwijde COVID-19 pandemie heeft Iron Maiden zijn 'Legacy Of The Beast Tour 2020' verplaatst naar juni/juli 2021 met daarbij een headline show in het Antwerps Sportpaleis op zondag 27 juni. De support act wordt weldra bekend gemaakt samen met alle info over tickets en start van de ticketverkoop. Zoals steeds zal Iron Maiden een exclusieve voorverkoop voor zijn fanclub-leden voorzien.

Harry Styles - Sportpaleis

Datum: 
dinsdag, 9 maart, 2021


Event: Harry Styles - Sportpaleis

 

Headliner: Harry Styles

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/harry-styles/464034/

Prijs: €85,56 - €74,36 - €67,64 - €56,44

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Na het verschijnen van jongste single "Lights Up", de verrassende aankondiging van zijn nieuw album 'Fine Line' en het one night only release concert in Los Angeles' legendarische venue The Forum, durfden Harry Styles fans eindelijk dromen van een nieuwe tournee. En die droom wordt realiteit! De razendpopulaire One Directioner, die ook solo de top van alle charts kaapte met hits als "Kiwi" en "Sign Of The Times", trekt in 2020 op pad met zijn 'Love On Tour'. Op maandag 25 mei houdt Harry halt in het Sportpaleis, samen met special guest King Princess. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 22 november om 10u.

Opmerking: dit optreden is verplaatst naar 9 maart 2021 omwille van de coronavirusmaatregelen.

Lenny Kravitz - Sportpaleis (uitgesteld)

Datum: 
dinsdag, 23 juni, 2020

 
Event: Lenny Kravitz - Sportpaleis (uitgesteld)

 

Headliner: Lenny Kravitz

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/lenny-kravitz/464009/

Prijs: €95,70 - €77,78 - €64,34 - €50,90

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Exact dertig jaar na het verschijnen van zijn debuutplaat 'Let Love Rule', kondigt rockster Lenny Kravitz een nieuwe tournee aan. De 'Here To Love Tour' houdt op dinsdag 23 juni 2020 halt in het Sportpaleis. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 18 oktober om 10u.

Lenny is ontegensprekelijk één van de meest gewaardeerde rockartiesten van deze tijd. Op zijn feilloos palmares staan tien sublieme albums, waarvan meer dan 40 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Goed voor een hele resem onsterfelijke hits én vier Grammy Awards. Lenny Kravitz wordt gelauwerd voor zijn talenten als zanger, acteur, schrijver, producer, multi-instrumentalist en natuurlijk ook als live performer. Hij heeft in drie decennia carrière een ware legacy opgebouwd en is vastberaden die met zijn nieuwe tour opnieuw alle eer aan te doen!

Opmerking: omwille van het coronavirus gaat dit optreden niet door op 23 juni. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Simply Red - Sportpaleis

Datum: 
zaterdag, 30 oktober, 2021


Event: Simply Red - Sportpaleis (uitgesteld)

 

Headliner: Simply Red

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/simply-red/463978/

Prijs: €101,31 - €73,30 - €56,51 - €39,70 - Front Row 'RED' Package: € 335 - SIMPLY RED Golden Hot Ticket Package: € 285

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Simply Red is terug! De band kondigde eerder al aan dat ze op 8 november een nieuw funky album 'Blue Eyed Soul' releasen. Nu is er ook het nieuws dat Mick Hucknall en co op tour gaan. Ze brengen hun 'Blue Eyed Soul Tour' op zaterdag 14 november 2020 naar het Sportpaleis in Antwerpen. De ticketverkoop start vrijdag 20 september om 10u.

Geprezen als één van de meest succesvolle live-acts ooit uit het Verenigd Koninkrijk, beloven ze zoals steeds alles uit de kast te halen en het publiek live op hun wenken te bedienen. Met alle hits uit hun fenomenale carrière zoals "Stars", "Holding Back The Years", "Fairground" en "Money's Too Tight To Mention", maar ook met de nieuwe nummers bulkend van pure soulful grooves.

Mick Hucknall is sinds 1985 de songwriter en bandleider van Simply Red, met saxofonist Ian Kirkham trouw aan zijn zijde. De huidige line-up van de band is ongewijzigd sinds 2003 met een ijzersterke live reputatie tot gevolg. Inspiratie voor het nieuwe album 'Blue Eyed Soul' kwam van de klassieke funk en soul van o.a. Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown. "I'm looking forward to playing it live because it's real", zegt Hucknall van de komende plaat, "Ik wil een leuke tijd hebben".

Opmerking: omwille van het coronavirus gaat dit optreden niet door op 14 november. Het wordt verplaatst naar 30 oktober 2021. Aangekochte tickets blijven geldig.

Bon Iver - Sportpaleis

Datum: 
donderdag, 4 november, 2021


Event: Bon Iver - Sportpaleis

 

Headliner: Bon Iver

 

Support act: Aaron Dessner's Big 37d03d Machine

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/bon-iver/463988/

Prijs: €55,26 - €48,55 - €40,70

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Bon Iver-fans kruisen best 23 april aan in hun agenda. Dan komt de band rond Justin Vernon de nieuwe plaat 'i,i' live voorstellen in het Antwerpse Sportpaleis. Support Aaron Dessner's Big 37d03d Machine opent de avond met nieuwe muziek, gecreëerd en live gebracht in samenwerking met 37d03d vrienden. De ticketverkoop start vrijdag 13 september om 10u.

Justin Vernon noemt 'i,i' de meest volwassen plaat van Bon Iver. Het meest compleet, vrijgevig en eerlijk ook. Het album symboliseert de herfst en maakt zo een cyclus rond. Van de winter bij 'For Emma, Forever Ago' (2007), gevolgd door een turbulent lenteseizoen bij 'Bon Iver, Bon Iver' (2011) en een losgeslagen zomer bij '22, A Million' (2016) tot nu de herfst. Een album met bijdragen van bijzonder veel artiesten en muzikanten. Onder meer James Blake, Aaron Dessner, Bruce Hornsby, Moses Sumney, en Channy Leaneagh zijn terug te vinden in de credits. De Vlaamse pers smaakte het wel. HUMO bekroonde de plaat met 5 sterren, Indiestyle.be met 4,5 ster en De Standaard met 3 sterren.

De nieuwe tournee wordt de meest ambitieuze tot nu toe. Bon Iver belooft hun indie folkrock met bijzonder veel gevoel van intimiteit en tal van sonische en visuele innovaties naar grote zalen te brengen. 

Opmerking: dit optreden is verplaatst naar 17 januari 2021 wegens de coronavirusmaatregelen en daarna opnieuw verplaatst naar 4 november 2021. Aangekochte tickets blijven geldig.

Editors - Sportpaleis

Datum: 
zaterdag, 1 februari, 2020


Event: Editors - Sportpaleis (uitverkocht)

 

Headliner: Editors

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/editors/463986/

Prijs: €54,26 - €48,66 - €43,07 (uitverkocht)

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Op een moment dat de band één van zijn meest productieve creatieve pieken in 15 jaar carrière beleeft, kondigt Editors de release van een 'Best Of' album aan. 'Black Gold' verschijnt op 25 oktober en telt 13 tracks uit 6 studioalbums en 3 gloednieuwe nummers: "Upside Down", zomerhymne "Frankenstein" en de dramatische titeltrack "Black Gold".

Vanaf hun de hemel in geprezen debuut 'The Back Room' tot aan 'Violence', hun zesde top 10 album op rij, hebben de mannen van Editors geweigerd om stil te blijven staan of zich een duimbreed in de weg te laten leggen om hun eigen ding te doen. Waarschijnlijk is dat het grote geheim achter hun blijvend succes. Dàt en natuurlijk de steun van een enorm trouwe fanbase, zowel in de UK als ver buiten de landsgrenzen. Het zijn zij die hen naar de grootste concertzalen en zomerfestivals in Europa and beyond brachten. In België wordt de liefde en toewijding van de fans alleen nog groter met de jaren. Vorig jaar stonden Tom Smith en co nog in een nokvol Sportpaleis en mochten ze op de 2018 editie van TW Classic headlinen.

Naar aanleiding van het nieuwe album komt er ook een greatest hits tournee! "No Sound But The Wind", "Papillon", "Smokers Outside The Hospital Doors", "Munich", "A Ton Of Love", "Magazine" en alle andere grote Editors-klassiekers passeren de revue. Op zaterdag 1 februari 2020 houdt de tour halt in het Antwerps Sportpaleis. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 12 september om 10u.

Simple Minds - Sportpaleis

Datum: 
zondag, 5 september, 2021


Event: Simple Minds - Sportpaleis (uitgesteld, nieuwe datum)

 

Headliner: Simple Minds

 

Support act(s): t.b.a.

Website: https://www.proximusgoformusic.be/nl/evenementen/simple-minds/463976/

Prijs: €72,18 - €56,51 - €44,18 - ULTIMATE FAN EXPERIENCE: €299,50 - SOUNDCHECK EXPERIENCE: €185,30

Locatie (zaal): Sportpaleis

Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Meer info: Veertig jaar Simple Minds. Dat moet gevierd worden! De iconische band doet dat in stijl, met twee nieuwe albums. De live opname 'Live In The City Of Angels' verschijnt nu vrijdag en op 1 november komt het compilatiealbum '40: The Best Of – 1979-2019' uit. Naast alle grootste hits uit hun gehele carrière staat er ook een gloednieuwe track op die plaat, een euforische cover van King Creosote's "For One Night Only".

Om hun jubileum extra feestelijk te maken, plannen Simple Minds een grootse wereldtournee in 2020. Vandaag kondigen Jim Kerr en co een Europees luik aan, bestaande uit 38 shows in 12 landen. Een Belgische stop staat gepland op zaterdag 11 april in het Sportpaleis. Verwacht je aan een uitbundige live show met een arsenaal aan hits als "Alive And Kicking", "Don't You (Forget About Me)", "Sanctify yourself", "Promised You A Miracle" en "Belfast Child". Tickets voor het concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 4 oktober om 10u.

Opmerking: dit optreden is verplaatst naar 6 februari 2021 wegens de coronavirusmaatregelen en daarna nogmaals verplaatst naar 5 september 2021.

Pagina's