Verslagen

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!

Review Wiegedood + Haemers @ De Vooruit - Orkaan mist zijn effect niet

Datum: 
dinsdag, 10 mei, 2022

Sedert 2014 is de black metal band Wiegedood actief, met drie leden die hun sporen verdienden onder andere bij Amenra, Hessian, Rise And Fall, The Rott Childs en Oathbreaker. Drummer Wim, gitarist Gilles en zanger/gitarist Levy boekten de afgelopen jaren al enig succes, vooral in de underground scene, met hun trilogie ‘De Doden Hebben Het Goed’ en toerden zich de pleuris. Sinds de release van vierde album ‘There’s Always Blood At The End Of The Road’ begin 2022 bij het gereputeerde metal-label Century Media gaat het hard voor de Gentenaren. Tussen maart en juni 2022 speelt de groep meer dan 50 live-data verspreid over Europa. Op dinsdagavond 10 mei stond Wiegedood geprogrammeerd in hun thuisstad Gent, in de Balzaal van De Vooruit, die aardig vol liep met meer dan 300 toeschouwers. De punk hardcore band Haemers, ook uit Gent, mocht als opener fungeren. De nieuwsgierigheid van GigView was gewekt om eens op prospectie te gaan.

Review Tool @ Sportpaleis

Datum: 
vrijdag, 13 mei, 2022

Vrijdag de dertiende was geen ongeluksdag. Neen, het was de dag die bij menig Toolfan rood-groen-geel gefluoresceerd stond in hun agenda, met in grote letters Antwerpen, Sportpaleis! In tegenstelling tot vele andere 'bange' Amerikaans bands, begon Tool namelijk eind april wel aan een Europese tournee. Op 13 mei hield het circus halt in Antwerpen.

Review Headbanger's Balls Fest 2022 - Een ware Lage Landen line-up met krakers binnen hun genre alsook opkomend talent

Datum: 
zaterdag, 7 mei, 2022

Zelfs met het huidige overaanbod aan -al dan niet uitgestelde- concerten, wist het Headbanger's Balls Fest in CC De Leest te Izegem heel wat volk op te trommelen voor een best wel loodzware line-up dit jaar. Bovenaan de affiche prijkte Decapitated (uit Polen), verder was dit een ware Lage Landen line-up met krakers binnen hun genre alsook opkomend talent. We genoten met volle teugen, lees hier het verslag.

Review Cowboys & Aliens @ Daverlo Brugge - Stoner rockers vieren eindelijk 25-jarig bestaan

Datum: 
zaterdag, 30 april, 2022

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van stoner rock band Cowboys & Aliens werd er al in 2021 geprobeerd om een jubileumconcert op poten te zetten. Helaas strooide COVID roet in het eten. Maar op zaterdagavond 30 april 2022 was het eindelijk zover. De Bruggelingen konden in het aangename zaaltje van Daverlo en voor slechts 5 euro entree zo’n 250 toeschouwers lokken die graag mee wilden vieren. GigView celebreerde uiteraard ook mee.

Review Crossfest @ Trix - Zelfs zonder King Hiss een feestje

Datum: 
zondag, 1 mei, 2022

1 mei is dan misschien het feest van de arbeid, maar dat was niet de reden waarom deze dag rood stond gearceerd in onze agenda. Op 1 mei 2022 was het namelijk ook Crossfest in de Antwerpse concerttempel Trix!  In navolging van bands zoals Slipknot (Knotfest) en Fleddy Melculy (Fleddypalooza), organiseert Belgische metaltrots Off The Cross ook zijn eigen festival!

Review Bongzilla + Atomic Vulture + Cavaran @ Cinema Aalst - Avondje stoner rock met een rookwolkje

Datum: 
maandag, 25 april, 2022

De sympathieke concertorganisatoren van Rock ’n Load Concerts staan open voor alle stevige muziekgenres. Om een avondje stoner rock te animeren wist Rock 'n Load op maandag 25 april 2022 de Belgische tourdatum van Bongzilla naar zich toe trekken en koppelde daaraan twee Vlaamse bands, die beiden bij het eveneens Vlaamse undergroundlabel Polder Records onder contract liggen, als voorprogramma. Het leuke zaaltje Cinema aan de Aalsterse Hopmarkt mocht als decor fungeren. GigView ging een kijkje nemen.

Review Merol @ Ancienne Belgique - De AB stoomt er waarschijnlijk nog van

Datum: 
zaterdag, 30 april, 2022

Hou je bek en bef me. Zo, bij deze hebben we meteen je aandacht. Het beloofde een zwoele Nederlandstalige avond te worden in de Brusselse AB met Merol, die een paar jaar terug ter sprake kwam en bekend werd met eerder genoemde single. Ondertussen (en een dozijn singles later) heeft ze haar eerste full-length album Troostprijs uitgebracht en dat kwam ze uitvoerig aan ons Belgen presenteren.

Review The Damn Truth & Black Mirrors @ Zik-Zak Ittre - Pretentieloos avondje vertier in verborgen parel

Datum: 
vrijdag, 22 april, 2022

Sinds een vijftal jaren is er in de Waalse Rand rond Brussel, in Ittre meerbepaald, een oergezellige concertclub waar de gemoedelijkheid vanaf druipt. De Zik-Zak, zo heet de club, heeft bovendien ook nog eens een interessante programmatie voor de liefhebbers van het steviger werk. Op vrijdag 22 april 2022 streek Het Canadese viertal The Damn Truth, uit Montréal, er neer om samen met het Brusselse voorprogramma Black Mirrors een avondje female fronted rock ’n roll te presenteren. Bijna 200 aanwezigen, waaronder uw trouwe dienaar van GigView, verplaatsten zich naar deze verborgen parel in Waals-Brabant.

Review De Kreuners (try-out) @ GC Den Bussel Keerbergen - Gerimpelde charmeurs

Datum: 
donderdag, 21 april, 2022

De Kreuners stoppen niet, ze sterven uit. Zo zei zanger Walter Grootaers ooit. En toch kwam er in 2012 een einde aan, waarna de band in 2017 de draad terug oppikte. Anno 2022 staan er de komende maanden weer zo’n 40 concerten, zowel festivals als zaaloptredens, in de agenda van De Kreuners en ter voorbereiding werd er in GC Den Bussel in Keerbergen een try-out georganiseerd, waar een driehonderdtal mensen aanwezig waren. Naast locals vooral die hard-fans en net zoals de heren van De Kreuners zelf al een dagje ouder en gerimpeld. GigView mocht de try-out bijwonen, met dank aan de sympathieke organisatoren van GC Den Bussel.

Review Infected Rain & Dagoba @ Mezz Breda - Zalig Frans accent en Oostblok accent

Datum: 
woensdag, 20 april, 2022

Twee Europese bands uit de stal van Napalm Records trokken in de lente van 2022 samen op tournee doorheen Europa. Zowel de Fransozen van Dagoba als de Moldaviërs van Infected Rain brachten recent een nieuwe schijf uit bij Napalm en wisten daarmee te scoren bij de metalpers. Op woensdag 20 april 2022 trok GigView naar Breda om deze package, aangevuld met voorprogramma Once Awake, aan het werk te zien in de Mezz.

Pagina's