Epica toont nieuwe videoclip Freedom - The Wolves Within

 

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist zijn nieuwe single-video Freedom - The Wolves Within uitgebracht. Vorige maand kwam de eerste single-video Abyss Of Time uit. Beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album 'Omega' dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. 'Omega' is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar; de opvolger van 'The Holographic Principle' uit 2016.

Het nieuwe album is hier vooruit te bestellen.

N.a.v. deze nieuwe single-video steunen Epica en platenlabel Nuclear Blast een goed doel en een gaan ze een wilde uitdaging aan met de fans: de symbolische adoptie van zes grijze wolven van het Wereld Natuur Fonds (WNF). In het kort: er zijn drie doelen gesteld voor streaming platforms en bij elk bereikt doel zal Nuclear Blast de symbolische adoptie van twee bedreigde grijze wolven sponsoren via het WNF, zodat aan het einde van deze challenge elk bandlid van Epica één wolf heeft geadopteerd.

Grijze wolven lijden niet alleen aan gestaag verlies van leefgebied, ze moeten ook wraakmoorden ondergaan voor aanvallen op wilde dieren. Het Wereld Natuur Fonds is afhankelijk van sponsoring en van adopties om de natuurlijke habitat van deze kostbare dieren te behouden.
Ga voor deelname (en/of voor meer info) naar deze pagina.

Gitarist Mark Jansen over de nieuwe single-video: "Dit nummer is gebaseerd op een oud verhaal van een gevecht tussen twee wolven. Een wijze Cherokee bespreekt het leven met zijn kleinzoon. Hij vertelt de jongen: 'Er is een gevecht in mij gaande tussen twee wolven. De ene wolf is slecht: hij belichaamt woede, afgunst, verdriet, spijt, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego. De andere wolf is goed: vrolijk, vredig en belichaamt liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, vrijgevigheid, waarheid, mededogen en geloof. We hebben allemaal hetzelfde gevecht in ons en de uitkomst van deze strijd zal reflecteren op de buitenwereld.'

De jongen wordt nieuwsgierig en vraagt zijn grootvader welke wolf zal winnen? De oude Cherokee antwoordt eenvoudig: 'Degene die je het meest voedt.' Wat we willen zijn en wat we willen reflecteren op de wereld om ons heen, hangt af van de wolf die we voeren en ook van de mate van controle die we hebben over onze innerlijke wolven. Zullen we erin slagen om ze te beheersen of zullen ze ons beheersen?"

Epica is vandaag ook als headliner bevestigd voor het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival deze zomer.

 

Categorie: 

More new videos: