Nieuw Evanescence nummer met gastartiesten voor Amerikaanse kiezerscampagne

 

De Amerikaanse rockband Evanescence brengt vandaag zijn derde single Use My Voice uit, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar getiteld 'The Bitter Truth', dat gepland staat voor voorjaar 2021. De titel van de albumtrack is tevens de naam van de Amerikaanse kiezerscampagne die de band momenteel samen voert met HeadCount: een niet-partijgebonden non-profit organisatie die deelname aan democratie bevordert via muziek, cultuur en digitale media met als doel Amerikanen aan te moedigen gebruik te maken van hun stemrecht bij de presidentsverkiezingen in november van dit jaar.

Op Use My Voice zijn de volgende gastzangeressen te horen:

  • Taylor Momsen van The Pretty Reckless
  • Lzzy Hale van Halestorm
  • Violiste Lindsey Stirling
  • Deena Jakoub van Veridia (vriend van Amy en co-auteur van het nummer)
  • Sharon den Adel van Within Temptation
  • Amy's zussen: Carrie South en Lori Lee Bulloch
  • Amy McLawhorn, echtgenote van Evanescence-gitarist Troy McLawhorn

Amy Lee: "This is an era of awakening, and full of powerful beauty. I hope to inspire others to seek truth, find their own voices and use them as I step up to use mine. Don't let anybody speak for you. Only you can do that."

De gelijknamige video van de song Use My Voice komt op vrijdag 28 augustus uit; tot die tijd staat deze art track op YouTube.

Evanescence sloot zich onlangs aan bij HeadCount na de impact van de COVID-crisis op de primaire verkiezingen in veel staten, waaronder lange rijen in Georgia en elders, evenals de gedwongen herschikking van andere voorverkiezingen. Met de recente piek in Coronavirus-infecties in het hele land, wilde de band iets doen om de bezorgdheid weg te nemen. De band deelt de overtuiging van HeadCount dat democratie het beste functioneert wanneer zoveel mogelijk mensen -ongeacht hun politieke voorkeur- gebruik maken van hun stemrecht. De band zet zich in voor deze zaak door haar bereik te gebruiken om HeadCount's doel te bereiken om 200.000 kiezers te registreren.

Amy Lee: "Voor veel Amerikanen is stemmen te vaak een intimiderende ervaring. We hebben allemaal de lange rijen gezien in bepaalde wijken in Georgia tijdens hun recente voorverkiezingen. Helaas is wat daar is gebeurd niet uniek in Amerika. Het gebeurt de hele tijd, vooral in achtergestelde gemeenschappen in ons land. Voeg nu COVID toe aan de mix en je hebt de perfecte combinatie van factoren om de stem van de mensen te blijven onderdrukken. "

Lee vervolgt: "De 'Use My Voice'-campagne gaat over mensen in staat stellen hun stem te gebruiken bij de stembus. Het bevorderen van gemakkelijke toegang tot registratie en stemmen is geen Democratische of Republikeinse kwestie. Het is een Amerikaanse kwestie die we allemaal zouden moeten promoten, want er is niets patriottischer dan deelname aan ons democratische proces ondersteunen."

Categorie: 

More new videos: