Wardruna laat nieuwste single horen

 

Nordic/dark folk/ambient band band Wardruna deelt vandaag het titelnummer en hoogtepunt van zijn aankomende studioalbum 'Kvitravn' (vertaald: witte raaf) dat op 22 januari 2021 verschijnt. De door Ragnarok Films geproduceerde bijgaande video onthult een krachtig verhaal rond dit heilige, ongrijpbare wezen en naamgever van het album. Dramatische landschappen ontvouwen zich vanuit een vogelperspectief en betoverende beelden van dit zeldzame dier worden vastgelegd, terwijl we Wardruna-oprichter Einar Selvik en zangeres Lindy Fay-Hella door de wildernis volgen. Terwijl de video zich ontvouwt, rijst de vraag: is deze waarneming alleen maar geluk of bestemming?

De video voor Kvitravn werd op verschillende locaties in Noorwegen en Rusland opgenomen door Ragnarok Film, hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de vorige video van de non-album track Lyfjaberg, die werd gemaakt tijdens een lockdown.

Wardruna-oprichter Einar Selvik: "Ik ben erg uitgelaten om dit nummer eindelijk te kunnen delen. Kvitravn is een lied dat de tradities van dierengidsen en de symboliek en legendes van heilige witte dieren verkent, die in Scandinavische en andere culturen over de hele wereld voorkomen. Deze hoog aangeschreven spookachtige wezens - of het nu een raaf, slang, beer, eland, rendier, olifant of leeuw is - worden in animistische tradities gezien als profetische, goddelijke boodschappers en beschermers die vernieuwing, zuiverheid en een brug tussen werelden vertegenwoordigen."

Einar vervolgt: "Omdat we ons volledig bewust waren van hoe zeldzaam het is om een witte raaf tegen te komen, wisten we vanaf het begin dat dit een ambitieuze en uitdagende taak zou zijn om uit te voeren. Het lot bleek ons echter gunstig gestemd, en het "onmogelijke" puzzelstuk viel op zijn plaats als door een goddelijke interventie gegeven gift."

 

Categorie: 

More new videos: